Estland experimenteert met ICT-functies bij het leger voor dienstplichtigen

estonian-flag-1446442-veiko-veski

Estland experimenteert met een initiatief waarbij dienstplichtigen met een IT-achtergrond kunnen kiezen voor een IT-gerelateerde functie binnen het Estlandse leger. Het gaat om een proefproject, waarbij tien tot twintig dienstplichtigen actief worden als ICT-medewerker.

Dit meldt de Estlandse staatssecretaris van Defensie Erki Kodar aan het persbureau Associated Press. Estland kent een dienstplicht waarbij tieners voor een periode van acht tot elf maanden worden opgeroepen voor het leger. De periode dat jongeren in dienst moeten is afhankelijk van de specifieke taak die zij binnen het leger toegewezen kregen.

Meer ICT-personeel aantrekken

Om het Estlandse leger beter voor te bereiden kan een deel van de dienstplichtigen nu aan de slag als ICT-medewerkers. Overheidsinstanties en legers wereldwijd hebben al langer moeite om voldoende vakbekwaam ICT-personeel aan te trekken, meldt Associated Press. Het plan is dan ook vooral bedoeld om meer cybersecurity professionals naar het Estlandse leger te trekken of als reservist aan het leger te verbinden.

Het proefproject is in de zomer van start gegaan en loopt tot juni. Zodra het project is afgerond worden de bevindingen geëvalueerd en wordt besloten of het project wordt voortgezet.

Meer over
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1