A10 Networks combineert SSL inzichten, ADC en CGN-functionaliteit in compacte appliance

A10 Networks introduceert de A10 Thunder Convergent Firewall (CFW), een nieuwe oplossing die het schaalbare ACOS Harmony-platform combineert met een hoge snelheid beveiligingsfuncties. Daarmee speelt het bedrijf in op het snel toenemend gebruik van mobiele apparatuur en apps, maar ook de transitie naar cloud-computing en SDN- en NFV-netwerken. Met de Thunder Convergent Firewall consolideert A10 Networks SSL Insight, ADC en CGN-functionaliteit, in een compacte appliance voor datacenters.

De nieuwe A10 Thunder Convergent Firewall oplossing van A10 Networks wordt in het eerste kwartaal van 2016 leverbaar en biedt:

  • Hoge snelheid Secure Web Gateway met geïntegreerde explicit proxy, URL filtering en SSL Insight. Hiermee zijn security-policies op te leggen aan al het uitgaande HTTP/HTTPS-verkeer.
  • Een snelle datacenter firewall (DCFW) met geïntegreerde Denial-of-Service (DoS) protectie en Server Load Balancing (SLB). Het is een laag 4 stateful firewall en een laag 7 applicatiegateway.
  • Hoge snelheid Gi/SGi firewall met geïntegreerde DoS en Carrier Grade NAT (CGN). De Gi/SGi firewall beschermt mobiele infrastructuren met geavanceerde security-policies.
  • Een snelle IPSec site-to-site VPN. Deze helpt organisaties het applicatieverkeer tussen sites te beveiligen en biedt internationale ondernemingen de mogelijkheid applicatieverkeer op veilige wijze via publieke netwerken te transporteren.
  • aGalaxy Centralized Management System voor Thunder CFW. aGalaxy biedt functionaliteit voor het managen van alle apparatuur, configuraties, probleemoplossing en het maken van rapportages.

Firewall van de toekomst

De firewall van de toekomst moet een hoge verwerkingssnelheid en ingebouwde SSL-zichtbaarheid hebben, om het continu toenemende netwerkverkeer te kunnen controleren. Thunder CFW is een geconvergeerde oplossing voor zowel cloud- en serviceproviders, als grote organisaties, die de verschillende voordelen biedt:

  • Hoge performance en schaalbaarheid in een compacte vormfactor: firewall performance is door ACOS schaalbaar tot ruim 150 Gbps en 5 miljoen CPS capaciteit in één rackhoogte appliance.
  • Lagere OPEX en CAPEX, door convergentie van security en application delivery in één appliance: Combinatie van security en application networking, reduceert kosten, latency en datacenterruimte.
  • Processen stroomlijnen en automatiseren met een volledig programmeerbaar platform: aGalaxy managementconsole en het ACOS Harmony-platform met op standaarden gebaseerde RESTful API’s, bieden toegang tot telemetriedata en alle configuratie-instellingen.
  • URL-classificatie: Thunder CFW heeft ruim 13 miljard URL’s in 83 categorieën geclassificeerd, om de schaalbaarheid en nauwkeurigheid te verhogen.
  • Efficiencyverhoging door gelijktijdig SSL-decryptie en SSL-inspectie voor meerdere apparaten uit te voeren: decryptie-functies bieden security-apparatuur de mogelijkheid om duidelijk tekstverkeer te verwerken.
  • Uitbreiden van de effectiviteit en levensduurverlening van bestaande securityoplossingen: door SSL Insight toe te voegen aan bestaande firewalls kan de levensduur daarvan worden verlengd. Verder is hun effectiviteit uit te breiden met URL-filtering, het analyseren van beveiligingsdreigingen, datacenter firewall-functies en het afdwingen van Gi/SGi firewall-policies.
Lees ook

ICT-afdeling van Europarlement blokkeert nieuwe Outlook-app

Europarlementariërs moeten zo snel mogelijk de nieuwe Outlook-mailapp van hun iOS- en Android-apparaten verwijderen. De IT-afdeling van het Europees Parlement (EP) heeft de toegang van de app tot de e-mailservers van het EP geblokkeerd. Netzpolitik meldt dat Europarlementariërs een e-mail hebben ontvangen waarin de Directorate-General for Innovation and Technological Support (DG ITEC), de IT-afdeling van het Europees Parlement, de situatie uitlegt. De nieuwe Outlook-app zou ernstige tekortkomingen hebben op het gebied van beveiliging en daardoor geblokkeerd zijn. ‘Installeer de app niet’ Euro1

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1