Amerikaan gearresteerd voor betrokkenheid bij datadiefstal JPMorgan Chase in 2014

handboeien-klein

Een Amerikaanse man is gearresteerd voor betrokkenheid bij de grootschalige datadiefstal bij de Amerikaanse bank JPMorgan Chase in 2014. De man wordt verdacht van cybercriminaliteit, fraude en witwassen.

Dit meldt het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM). Bij de datadiefstal in 2014 werden gegevens buitgemaakt van 83 miljoen klanten van JPMorgan Chase. Het ging naar schatting om 76 miljoen Amerikaanse huishoudens en 7 miljoen kleine bedrijven. De datadiefstal werd in juli 2014 ontdekt, maar de aanvallers staakte hun aanval pas volledig in medio augustus 2014. Het datalek werd vervolgens in september 2014 openbaar gemaakt door JPMorgan Chase.

Naast de gearresteerde Amerikaan worden ook twee andere mannen verdacht van betrokkenheid bij de datadiefstal. Deze twee verdachten werden in 2015 gearresteerd in Israël en in juni 2016 uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De drie verdachten zouden gezamenlijk ook betrokken zijn geweest bij het manipuleren van aandelenkoersen, waarmee de verdachten miljoenen dollars zouden hebben verdiend.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?