Amerikaan krijgt jaar celstraf opgelegd wegens hacken slimme watermeters

hamer-rechter-rechtszaak-300x199

Een man uit het Amerikaanse Pennsylvania is veroordeeld tot een celstraf van één jaar en één dag voor het manipuleren van slimme watermeters van zijn voormalig werkgever. De man brak in op het systeem van zijn werkgever en schakelde de slimme meters uit, waardoor de watermeters niet langer op afstand konden worden uitgelezen.

Dit meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. De 42-jarige man heeft bekend na zijn ontslag te hebben ingebroken op een systeem van zijn voormalig werkgever waarmee slimme watermeters werden beheerd. Hierbij zou de man kennis hebben gebruikt die hij heeft opgedaan tijdens zijn werk voor het bedrijf. De man is veroordeeld volgens nieuwe richtlijnen, die specifiek gericht zijn op criminaliteit tegen kritieke infrastructuur zoals watersystemen.

De actie van de man veroorzaakte veel schade. Zo moest de werkgever - die verder niet bij naam wordt genoemd - een forensisch team inschakelen om te achterhalen wat er precies was gebeurd en hoe het systeem kon worden hersteld. Daarnaast moet het bedrijf werknemers langssturen bij klanten om watermeters handmatig uit te lezen, aangezien de via het systeem verzamelde gegevens niet langer betrouwbaar waren.

Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1