Bèta-versie van ProtonMail geeft toegang tot experimentele functies

ProtonMail lanceert een bèta-versie van zijn versleutelde e-maildienst. Met behulp van deze versie kunnen gebruikers nieuwe features uitproberen voordat deze zijn geïmplementeerd in de stabiele versie.

ProtonMail was voor zijn wereldwijde lancering in maart 2016 twee jaar lang beschikbaar als bèta-versie. ProtonMail wijst erop dat het bedrijf in deze periode nauw heeft samengewerkt met gebruikers om de e-maildienst te verfijnen en verder te ontwikkelen. Met de nieuwe bèta-versie lijkt ProtonMail gebruikers nu opnieuw nauw te willen betrekken bij de ontwikkeling van de dienst.

De bèta-versie is bereikbaar via beta.protonmail.com. Het bedrijf kondigt aan hier experimentele releases van ProtonMail te gaan hosten. De bèta-versie is toegankelijk voor alle ProtonMail-gebruikers. Gebruikers die beveiligingsproblemen opsporen in de bèta-versie kunnen deze indienen via het bug bounty-programma van ProtonMail.

Meer over
Lees ook
EFF: ’Zet techbedrijven onder druk zich tegen massacontrole te verzetten’

EFF: ’Zet techbedrijven onder druk zich tegen massacontrole te verzetten’

Technologiebedrijven zouden onder druk moeten worden gezet zich actief te verzetten tegen NSA-controle. Ook zou een internationale beweging moeten worden opgezet om het toepassen van encryptie door consumenten te stimuleren. Het gebruik van beveiligde communicatiemiddelen moet worden aangemoedigd. Dit staat in het plan dat de Amerikaanse burgerrec1

Kim Dotcom’s Mega lanceert chatdienst met end-to-end-encryptie

Kim Dotcom’s Mega lanceert chatdienst met end-to-end-encryptie

Mega, het bedrijf van MegaUpload-oprichter Kim Dotcom, lanceert de beveiligde chatdienst MegaChat. MegaChat is voorzien van end-to-end-encryptie, wat moet voorkomen dat gebruikers afgeluisterd kunnen worden. MegaChat is op dit moment als beta-versie beschikbaar. De dienst kan op dit moment alleen gebruikt worden via een webbrowser. Wie de dienst w1