Cisco neemt IT-beveiligingsbedrijf Lanscope over

Cisco neemt het beveiligingsbedrijf Lanscope over. Cisco betaalt 453 miljoen dollar voor het IT-beveiligingsbedrijf.

Dit maakt Cisco bekend in een blogpost. Lanscope richt zich op het monitoren van netwerken van klanten op verdachte activiteiten. Het bedrijf analyseert alle data die zich over het netwerk verplaatst en zoekt hierna naar signalen die wijzen op malware, cyberaanvallen en andere verdachte zaken.

Security divisie

Cisco en Lanscope werken al langer samen op het gebied van beveiligingsdiensten. Lanscope wordt nu ondergebracht in de security divisie van Cisco. Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2016 afgerond.

Het is niet de eerste keer dat Cisco een beveiligingsbedrijf overnam. Eerder dit jaar nam het bedrijf al OpenDNS over voor 635 miljoen dollar. Een andere grote overname op het gebied van IT-beveiliging was de overname van Sourcefire in 2013, waarvoor Cisco 2,7 miljard dollar betaalde.

Meer over
Lees ook
Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint, een toonaangevend bedrijf op het gebied van cybersecurity en compliance, heeft een definitieve overeenkomst ondertekend voor de overname van Illusive, een leider en pionier op het gebied van Identity Threat Detection and Response (ITDR). De overname zal naar verwachting in januari 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikel1

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys maakt vandaag de overname bekend van Blue Hexagon. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon kan Qualys de petabytes aan data binnen zijn Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO’s en CISO’s.

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.