Cybercriminelen stelen 3,2 miljoen Indiase betaalkaarten

3,2 miljoen Indiase betaalkaarten zijn gestolen door cybercriminelen. Het gaat om één van de grootste diefstallen van betaalkaarten in India ooit.

Dit meldt The Economic Times. Van de betaalkaarten zijn naar schatting 2,6 miljoen stuks afkomstig van het Visa en MasterCard platform, terwijl 600.000 betaalkaarten van het Indiase RuPay platform zijn. De nationale bank van India, HDFC Bank, ICICI Bank, YES Bank en Axis Bank zouden het zwaarst zijn getroffen door de diefstal. Om misbruik van de gestolen betaalkaarten te voorkomen moeten getroffen gebruikers hun pincode wijzigen.

De betaalkaarten zouden zijn gestolen met behulp van malware die is geïnstalleerd op betaalsystemen van Hitachi Payment Services. Al langer duiken er met enige regelmaat bericht op over cyberaanvallen op betaalsystemen. Denk hierbij aan grootschalige diefstallen van creditcards bij onder andere Target, Home Depot en de Hilton hotelketen.

Meer over
Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?