Disney: ‘Geen film buitgemaakt door cybercriminelen’

hacker

Bog Iger, CEO van Disney, stelt dat de cybercriminelen die de filmstudio hebben geprobeerd af te persen in werkelijkheid geen film hebben gestolen. Wel bevestigt Iger dat cybercriminelen hebben bedrijf hebben geprobeerd te chanteren.

Dit zegt Iger in een interview met Yahoo! Finance. Iger meldde vorige week nog dat Disney wordt afgeperst door cybercriminelen die dreigden een aankomende bioscoopfilm van de studio te publiceren. De cybercriminelen zouden een ‘enorm bedrag’ in bitcoins hebben geëist, al is niet duidelijk hoe hoog het bedrag precies was.

'Dreiging was niet echt'

Iger geeft aan dat Disney deze dreiging serieus heeft genomen, maar niet gelooft dat de dreiging echt was. Het bedrijf is dan ook niet ingegaan op de eisen van de cybercriminelen en heeft het geëiste losgeld dus niet betaald.

De website Deadline wist op basis van anonieme bronnen te melden dat het gaat om de film Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Tales. Deze film draait inmiddels onder de naam ‘Pirates of the Carribbean: Salazar’s Revenge’ in zowel Nederlandse als Belgische bioscopen.

Orange is The New Black

Onlangs werd het vijfde seizoen van de Netflix-serie Orange is The New Black wel online gepubliceerd na een chantagepoging. Netflix weigerde het losgeld te betalen, waarna de aanvallers tien afleveringen van het vijfde seizoen van de serie online hebben gepubliceerd.

Meer over
Lees ook
Fortinet helpt met oprichting Cybercrime Atlas

Fortinet helpt met oprichting Cybercrime Atlas

Het Cybercrime Atlas-initatief brengt wereldwijde leiders samen om de activiteiten, structuren en netwerken van cybercriminelen in kaart te brengen en te ontmantelen

Barracuda: schade e-mailaanval op bedrijven loopt op tot ruim 1,2 miljoen euro per incident

Barracuda: schade e-mailaanval op bedrijven loopt op tot ruim 1,2 miljoen euro per incident

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Email Security Trends rapport gepubliceerd, dat laat zien hoe aanvallen via e-mail organisaties over de hele wereld treffen. Daarbij valt op dat de Benelux behoort tot de regio’s met de hoogste schade en meeste impact door succesvolle e-mailaanvallen. 85 procent van de ondervraagde organisaties in de Benelux is i1

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1