Facebook staakt delen van data tussen WhatsApp en Facebook in EU

Facebook stopt in de Europese Unie tijdelijk met het delen van data voor advertenties tussen WhatsApp en Facebook. Hiermee geeft het bedrijf gehoor aan een oproep van privacytoezichthouders.

whatsapp Dit bevestigt Facebook aan de Nederlandse omroep NOS. Maandag werd al bekend dat Facebook het delen van data in het Verenigd Koninkrijk tijdelijk stopt. Dit nadat het bedrijf een brief ontving van de Artikel 29-werkgroep, waarin Europese privacytoezichthouders zich hebben verenigd. In deze brief riepen de toezichthouders Facebook op het delen van persoonlijke gegevens van gebruikers te staken.

WhatsApp is sinds februari 2014 in handen van Facebook. Dit leiden direct al tot zorgen over privacy onder gebruikers, maar Facebook hield de klantgegevens van beide diensten tot nu toe gescheiden. Onlangs wijzigde het bedrijf echter zijn gebruikersvoorwaarden, waarmee het bedrijf de weg vrij heeft gemaakt om data tussen de twee diensten te delen.

Dossiers
Lees ook
Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, waarschuwt vandaag dat uit eigen onderzoek naar recente trends in cyberaanvallen en bestaande bedrijfspraktijken is gebleken dat organisaties overal ter wereld momenteel te maken hebben met een bedreiging van de privacy en beveiliging van gegevens

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

Watchguard Technologies luidt de noodklok. Ondanks aangescherpte privacywetgeving en toegenomen aandacht voor het onderwerp brokkelt de privacy van gebruikers al jaren af.

10 zaken waarmee de CISO in 2021 rekening moet houden

10 zaken waarmee de CISO in 2021 rekening moet houden

Een kristallen bol zou erg handig zijn in deze onzekere tijden, aangezien we een jaar ingaan waarin alles anders is dan verwacht. 2021 zal nieuwe kansen bieden, maar we mogen er ook van uitgaan dat er allerlei nieuwe en schadelijke bedreigingen opduiken. Met welke 10 belangrijke zaken moet je als CISO rekening houden in 2021? Netskope zet ze op ee1