Intel verkoopt Intel Security aan TPG Capital

Investeringsmaatschappij TPG Capital neemt Intel Security over van Intel. Na de overname zal Intel Security weer door het leven gaan als McAfee.

Intel kocht McAfee in 2011 voor bijna 7,7 miljard dollar en wijzigde de naam van het bedrijf in Intel Security. Het bedrijf realiseerde in de eerste helft van 2016 een omzet van 1,1 miljard dollar. Dit is een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Na de overname behoudt Intel een aandeel van 49 procent in het beveiligingsbedrijf. Intel Security betaalt ongeveer 2 miljard dollar in dividend aan Intel, waarvoor het bedrijf een lening afsluit. Daarnaast betaalt TPG 1,1 miljard dollar in cash voor 51% van de aandelen in Intel Security. Chris Young, algemeen directeur van Intel Security, blijft aan het roer staan na de overname en wordt CEO van McAfee. Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2017 afgerond.

Lees ook
KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1