Lijsten met ruim een miljard inloggegevens online verschenen

Password

Twee lijsten met de inloggegevens voor in totaal ruim een miljard gebruikersaccounts zijn online verschenen. De gegevens zijn toegevoegd aan HaveIBeenPwned.com, de website van beveiligingsonderzoekers Troy Hunt waar gebruiker sdoor hun e-mailadres op te geven kunnen controleren of hun inloggegevens zijn uitgelekt.

Dit meldt Hunt op zijn blog. Hunt vermoedt dat de lijsten een combinatie van inloggegevens bevatten die zijn uitgelekt tijdens eerdere datalekken. Een fors deel van de e-mailadressen is al langer opgenomen in de database van HaveIBeenPwned.com. Enkele honderden miljoenen accounts stonden echter nog niet eerder op de lijst en zijn nu toegevoegd. Overigens zijn alleen e-mailadressen opgenomen in de database; de bijbehorende wachtwoorden worden door Hunt niet gepubliceerd.

Hunt stelt dat gebruikers de twee lijsten met inloggegevens zouden moeten zien als een herinnering dat zij moeten overstappen op een password manager en sterke, unieke wachtwoorden moeten gebruiken voor ieder account. De beveiligingsonderzoeker waarschuwt dat cybercriminelen met behulp van uitgelekte inloggegevens proberen in te loggen bij andere online diensten. Hunt adviseert daarom bij iedere online dienst en website een uniek wachtwoord te gebruiken om dit te voorkomen.

Lees ook
Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet maakt bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snelgroeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.

"Een succesvolle eerste editie van Cybersec Netherlands in Koninklijke Jaarbeurs"

"Een succesvolle eerste editie van Cybersec Netherlands in Koninklijke Jaarbeurs"

Op 1 en 2 november 2023 vond de eerste editie van Cybersec Netherlands plaats in Koninklijke Jaarbeurs. De vakbeurs, gewijd aan alles wat met cybersecurity te maken heeft, werd door ruim 2.100 experts, professionals en geïnteresseerden uit zowel Nederland als het buitenland bezocht.

Bedrijfs- en IT-professionals bezorgd om exploitatie generatieve AI door cybercriminelen

Bedrijfs- en IT-professionals bezorgd om exploitatie generatieve AI door cybercriminelen

ISACA, internationale marktleider in digitaal vertrouwen voor bedrijven en individuen, publiceert vandaag een nieuw onderzoek naar het gebruik, de risico’s en de impact van generatieve AI – die geschreven, visuele en ook andere media kan genereren.