Netflix maakt beveiligingstool Stethoscope open source

netflix-stethoscope

Netflix maakt de webapplicatie Stethoscope open source. Deze tool helpt beveiligingsproblemen met mobiele apparaten en desktop systemen op te sporen en op te lossen.

In een blogpost meldt Netflix dat Stethoscope in eigen huis is ontwikkeld. Het bedrijf maakt de tool nu open source en heeft de broncode op GitHub gepubliceerd. Stethoscope is een webapplicatie die informatie verzameld over apparaten van gebruikers en hen duidelijke, specifieke aanbevelingen doet om deze apparaten beter te beveiligen.

Werknemers apparaten zelf veiliger laten maken

Met Stethoscope wil Netflix werknemers helpen hun apparaten zelf veiliger te maken, zonder allerlei maatregelen van bovenaf af te hoeven dwingen. Het bedrijf is van mening dat werknemers het juiste willen doen en apparaten veilig willen houden. Door hen hiervoor de middelen aan te reiken wil het bedrijf werknemers hierbij ondersteunen. Dit moet er uiteindelijk toe leiden dat werknemers de vrijheid krijgen hun werk uit te voeren op de wijze die zij prettig vinden, zonder dat hiermee de digitale veiligheid van hun werkgever in gevaar wordt gebracht.

De tool biedt ondersteuning voor desktop- en serverbeheeroplossing LANDESK voor Windows, de enterprise management software Jamf voor Mac OS en Google MDM voor mobiele apparaten. Stethoscope is beschikbaar op GitHub.

Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.