SDK van Virtru helpt end-to-end encryptie toe te voegen aan cloud apps

encryptie

Virtru lanceert een nieuwe Software Development Kit (SDK) voor het Virtru Encryption-as-a-Service (EaaS) platform. De SDK helpt ontwikkelaars end-to-end versleuteling toe te voegen aan iedere Software-as-a-Service (SaaS) applicatie.

Versleuteling is populair sinds de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden over massale afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Ook Virtru zet in op encryptie met haar end-to-end encryptieplatform Virtru EaaS. Dit platform biedt onder andere sleutelbeheer, toegangscontrole en identiteitsbeheer. Daarnaast biedt Virtru gebruikers sinds kort de mogelijkheid de fysieke locatie van encryptiesleutels te bepalen.

“Onze missie bij Vitru is encryptie zo eenvoudig te maken dat iedereen zijn meest gevoelige informatie kan beschermen”, zegt Will Ackerly, CTO en medeoprichter van Virtru. De SDK speelt hierbij een belangrijke rol. Deze kit maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger end-to-end versleuteling toe te voegen aan bestaande apps.

Lees ook
Kim Dotcom’s Mega lanceert chatdienst met end-to-end-encryptie

Kim Dotcom’s Mega lanceert chatdienst met end-to-end-encryptie

Mega, het bedrijf van MegaUpload-oprichter Kim Dotcom, lanceert de beveiligde chatdienst MegaChat. MegaChat is voorzien van end-to-end-encryptie, wat moet voorkomen dat gebruikers afgeluisterd kunnen worden. MegaChat is op dit moment als beta-versie beschikbaar. De dienst kan op dit moment alleen gebruikt worden via een webbrowser. Wie de dienst w1