Travel Modus van 1Password beschermt gebruikers tegen grenscontroles

De wachtwoordbeheertool 1Password introduceert een functie waarmee gebruikers bepaalde wachtwoorden ontraceerbaar kunnen verwijderen indien zij op reis gaan: Travel Mode. De functie is bedoeld om gebruikers te beschermen tegen steeds strenger worden grenscontroles, waarbij in sommige gevallen reizigers toegang moeten geven tot hun telefoon.

Dit meldt AgileBits, de ontwikkelaar van 1Password. Gebruikers kunnen vooraf aangeven welke wachtwoorden, notities en andere gegevens zij ‘Safe for Travel’ achten. Indien reizigers vervolgens de Travel Modus inschakelen, worden uitsluitend deze gegevens bewaard. Alle overige gegevens worden verwijderd van alle gekoppelde apparaten.

Ontraceerbaar

AgileBits stelt dat geen enkel spoor van de data achterblijft op het apparaat, waardoor gebruikers veilig hun 1Password-app kunnen ontgrendelen indien zij hiertoe gedwongen worden. AgileBits geeft daarnaast aan dat via de app niet zichtbaar is of de Travel Mode is ingeschakeld.

Bij aankomt kunnen gebruikers de reismodus uitschakelen via de website van 1Password. Alle verwijderde gegevens worden hierdoor automatisch naar gekoppelde apparaten gedownload, waardoor gebruikers weer de beschikking hebben over al hun in 1Password opgeslagen gegevens. De nieuwe feature is beschikbaar voor betalende klanten van 1Password. De feature wordt ondersteund op zowel Windows, Mac, iOS als Android.

Lees ook
Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, waarschuwt vandaag dat uit eigen onderzoek naar recente trends in cyberaanvallen en bestaande bedrijfspraktijken is gebleken dat organisaties overal ter wereld momenteel te maken hebben met een bedreiging van de privacy en beveiliging van gegevens

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

Watchguard Technologies luidt de noodklok. Ondanks aangescherpte privacywetgeving en toegenomen aandacht voor het onderwerp brokkelt de privacy van gebruikers al jaren af.

10 zaken waarmee de CISO in 2021 rekening moet houden

10 zaken waarmee de CISO in 2021 rekening moet houden

Een kristallen bol zou erg handig zijn in deze onzekere tijden, aangezien we een jaar ingaan waarin alles anders is dan verwacht. 2021 zal nieuwe kansen bieden, maar we mogen er ook van uitgaan dat er allerlei nieuwe en schadelijke bedreigingen opduiken. Met welke 10 belangrijke zaken moet je als CISO rekening houden in 2021? Netskope zet ze op ee1