.



De voordelen van fysieke security in de cloud voor organisaties met meerdere locaties

Logo_Genetec_RGB_TM

Steeds meer organisaties met meerdere locaties, maken voor het beheer van configuraties, workflows en automatisering van hun fysieke beveiliging, gebruik van de cloud. Dit vereenvoudigt het management van onder andere camera's, alarmsystemen en toegangscontrole-systemen en unificeert deze. Geautomatiseerde configuraties stroomlijnen het installatieproces van nieuwe hardware en zorgen voor consistentie. Ook wordt de implementatie vereenvoudigd. Dit verbetert operationele efficiency, waardoor securityteams zich kunnen focussen op essentiële taken.

Door de schaalbaarheid van cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen, kan handmatig onderhoud en de monitoring van infrastructuur worden overgelaten aan de leverancier van de oplossing. Dat neemt system integrators en eindgebruikers veel werk uit handen. Computing resources worden bijvoorbeeld automatisch toegewezen op basis van systeembehoeften, waardoor nieuwe devices en sites kunnen worden toegevoegd zonder voortdurende handmatige tussenkomst. Dankzij deze schaalbaarheid kunnen securityteams efficiënt groeiende systemen managen en beveiligen.

Gecentraliseerde monitoring en controle van meerdere locaties

Organisaties met meerdere locaties die niet alle locaties naar hetzelfde platform kunnen verhuizen, overwegen steeds vaker een 'federation' oplossing.  Dit vergemakkelijkt gecentraliseerde bewaking, rapportage en alarmbeheer voor meerdere locaties, en het stroomlijnt operations tijdens daluren. Ook helpt het organisaties om on-premise apparaten te federeren naar de cloud, of van de cloud naar on-prem om een hybride implementatie te ondersteunen. 

Federation stelt organisaties in staat om data van honderden of zelfs duizenden apparaten en meerdere sites te monitoren en te analyseren, zonder verbinding te hoeven maken met elke site afzonderlijk. Ook zorgt deze oplossing ervoor, dat het onnodig is data handmatig tussen sites te synchroniseren. Verder stelt het securityteams in staat om op afstand handelingen uit te voeren, zoals het vergrendelen of ontgrendelen van deuren. Voorbeelden van elementen die gefedereerd kunnen worden zijn camera's en encoders, deuren en liften, kaarthouders, alarmen en automatische kentekenherkenning.    

Deze werkwijze is populair bij grotere organisaties die lokale autonomie belangrijk vinden, en daarnaast geld willen besparen met shared services. Het bevordert de samenwerking tussen locaties op het gebied van fysieke security en het stelt afzonderlijke locaties in staat security hardware en infrastructuur te delen, zonder dat bestaande hardware en systemen vervangen hoeven te worden. Zelfs wanneer afzonderlijke locaties al hun eigen securityteam hebben, kunnen organisaties kosten verlagen en de efficiency verbeteren door bijvoorbeeld de monitoring tijdens daluren te centraliseren.   

De voordelen van hybride cloud voor grote organisaties 

Uit recent onderzoek van Genetec blijkt dat 48% van de organisaties een hybride aanpak heeft voor hun fysieke security; zij combineren cloud en on-premises oplossingen. Volgens dit onderzoek, zegt 60% van de respondenten dat hun organisatie streeft naar een hybride aanpak voor fysieke security binnen 5 jaar.

Een hybride aanpak combineert on-premises, cloud-oplossingen en edge computing. Hiermee kunnen organisaties de wensen van elke locatie aanpassen aan hun specifieke behoefte, met behoud van gecentraliseerde monitoring en beheer. De ene locatie kan volledig on-premises zijn met een federatie naar een centraal cloud head-end, terwijl een andere locatie volledig cloudgebaseerd kan zijn. Een hybride aanpak biedt flexibiliteit doordat het oplossingen op locatie, in de cloud en edge oplossingen naadloos integreert. Het stelt organisaties in staat zich zonder onderbreking aan te passen en op te schalen, en biedt ruimte voor zowel huidige als toekomstige behoeften. Organisaties kunnen bijvoorbeeld starten met een volledig cloudgebaseerd systeem en na verloop van tijd on-premises of managed appliances toevoegen.

Flexibel aanpassen van opslagcapaciteit  

Voor grotere organisaties met meerdere locaties is capaciteitsplanning vaak een uitdaging. Wanneer ze werken met een on-prem systeem, moeten ze inschatten hoeveel opslag ze nodig hebben. Als die inschatting te hoog is, betalen ze voor opslag die ze niet gebruiken. Maar als de inschatting te laag is, moet vaak extra betaald worden voor het verhogen van storage.     

Met een schaalbare, cloudgebaseerde of hybride infrastructuur kunnen bedrijven zich eenvoudig aanpassen aan veranderende bedrijfsbehoeften. In plaats van vast te zitten aan capaciteits-prognoses, kunnen ze de opslagcapaciteit direct aanpassen en alleen betalen voor de opslag die ze daadwerkelijk gebruiken. Als bijvoorbeeld de wettelijke bewaarplicht voor data wijzigt, is het met een cloudgebaseerd systeem eenvoudig om de storage-instellingen binnen enkele minuten en met minimale impact op het budget aan te passen.

Cybersecurity op schaal 

Omdat infrastructuur in de cloud schaalbaar is, worden IT-medewerkers en het fysieke beveiligingspersoneel ontlast om systemen goed te laten draaien en tegen risico's te beschermen. Het is immers niet langer nodig om servers aan te schaffen en te beheren. Bovendien wordt alles, van firmware- en softwarepatches van apparatuur tot andere kritieke beveiligingsdata, automatisch naar het systeem gepusht. Dit is een belangrijke drijfveer achter de trend van een cloud-first beleid.

Geünificeerde fysieke security as a service

Schaalbaarheid staat nog niet centraal bij alle SaaS-oplossingen. Maar de nieuwste generatie cloud-gebaseerde oplossingen biedt flexibele implementatie door de toepassing van geünificeerde, cloud-native services voor toegangscontrole, videomanagement, inbraak, forensisch onderzoek en nog veel meer.  Met een open partner-ecosysteem en enorme schaalbaarheidsfuncties maken deze up-to-date oplossingen het eenvoudig om overal ter wereld nieuwe sites op te zetten met locatie-agnostische connectiviteit, en implementatie en beheer op afstand.