banners_728x90 



Milieubewust aan een verbonden toekomst bouwen

Evert_Suur-2713547855

Moderne bedrijven hebben snelle en veilige connectiviteit nodig om succes te kunnen boeken. Dat geldt voor alles, van de inzet van Internet of Things (IoT)-apparatuur voor het monitoren van de prestaties van bedrijfskritische machines tot het verbinden van werknemers op verschillende locaties en terugdringen van verspilling en inefficiëntie. Gewapend met razendsnelle verbindingen met hoge bandbreedte kunnen teamleiders gefundeerde beslissingen maken, waar ze zich ook bevinden.

Of het nu gaat om de beschikbaarheid van betrouwbare en supersnelle glasvezelverbindingen of downtime van het netwerk door het uitvallen van verbindingen, het ontbreken van betrouwbare connectiviteit is funest voor de bedrijfsprestaties. Dit kan onder meer leiden tot omzetverlies en vertraagde duurzaamheidsprojecten. Het goede nieuws is dat nieuwe connectiviteitsoplossingen uitkomst kunnen bieden.

Europees onderzoek naar connectiviteitsproblemen en duurzaamheid

Zakelijk succes staat of valt met betrouwbare connectiviteit. Toch blijkt uit ons laatste State of Connectivity in Europe-rapport dat 55% van alle senior managers gemiddeld twee uur per week met downtime wordt geconfronteerd. Gartner schat dat netwerkstoringen gemiddeld €311.943,- per uur kosten. Veel bedrijven kunnen zich dit financieel simpelweg niet permitteren. Daarnaast gaf 43 procent van alle Europese bedrijven die aan het onderzoek deelnamen aan dat connectiviteitsproblemen hebben bijgedragen aan een stijging van de operationele kosten, 31 procent zei daardoor omzet te zijn misgelopen.

Het opvoeren van duurzaamheidsinspanningen kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de omzet en verbeteren van de connectiviteit. 65 procent van alle Europese bedrijven is van mening dat verbeterde duurzaamheid hun omzet een boost kan geven. Het succes van duurzaamheidsinitiatieven is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de juiste tools. Bedrijven zijn hier al goed mee op weg: 72 procent maakt gebruik van IoT-apparatuur, terwijl 48 procent van plan is om te investeren in nieuwe technologieën om hun faciliteiten duurzamer en efficiënter te maken. Hoewel het relatief eenvoudig is om deze in het ontwerp van nieuwe gebouwen in te bouwen, levert dit grotere uitdagingen op voor bestaande structuren. De connectiviteit moet aanzienlijk worden verbeterd om ondersteuning te kunnen bieden voor de technologie die nodig is om bestaande gebouwen tot smart buildings te transformeren.

De duurzaamheid en werknemerstevredenheid een boost geven met private netwerken

Als reactie op dit probleem zoeken veel bedrijven hun heil in private LTE- en 5G-netwerken. Deze bieden hen een nieuwe manier om in hun operationele behoeften te voorzien zonder concessies te doen aan het overzicht, de grip of de beveiliging. Deze netwerken bieden voorspelbare capaciteit, bandbreedte en lagere latency voor bedrijfskritische toepassingen zoals artificial intelligence en machine learning (AI/ML), het Internet of Things en autonome robots.

Private mobiele netwerken zijn doorgaans ook betrouwbaarder dan wifi-netwerken, die kampen met signaalstoringen, netwerkopstoppingen en gebieden waarin sprake is van onvoldoende dekking. Private netwerken maken gebruik van eigen frequenties die door de organisatie zelf worden beheerd. Dat betekent minder interferentie van aangrenzende netwerken en verbeterde netwerkbeveiliging.

Private mobiele netwerken kunnen bedrijven in sectoren zoals de maakindustrie helpen om snel connectiviteit in grote gebieden in te richten. Dit proces verloopt een stuk eenvoudiger dan met vaste netwerken die om een groot aantal draadloze access points vragen. Private mobiele netwerken stellen organisaties in staat om werknemers op locatie vanaf dag één verbonden te houden. Zo heeft Hitachi private mobiele netwerken ingezet om het potentieel van smart factories aan te tonen. Deze netwerken bieden ondersteuning voor real-time digitale video-, AI- en edge-to-cloud-toepassingen. Samsung heeft deze mobiele technologie op vergelijkbare wijze ingezet om de workflow bij Hoban Construction te verbeteren. Daar biedt de draadloze technologie ondersteuning voor monitoring met hoge resolutie met behulp van drones, IoT-sensoren voor het meten van de sterkte van beton en het gebruik van slimme veiligheidshesjes.

Verbinding met een betere wereld maken

Bedrijven die in de moderne economie willen gedijen moeten niet alleen innoveren en hun klantenkring uitbreiden, maar ook hun duurzaamheidsdoelstellingen realiseren. ESG-criteria vinden steeds vaker hun weg naar de bepalingen van overheidscontracten en beslissingen van consumenten. Bedrijven vinden het steeds belangrijker om te beschikken over technologie en netwerkinfrastructuur die bijdragen aan efficiënte bedrijfsprocessen en het terugdringen van verspilling om te voldoen aan de ESG-richtlijnen en rapportage-eisen.

Private mobiele netwerken bieden een oplossing voor tal van connectiviteitsproblemen. Ze zijn daarom zonder meer het verkennen waard, zeker als ze worden aangeboden door leveranciers die er vergelijkbare duurzaamheidsdoelstellingen op nahouden. Private mobiele netwerken helpen bedrijven aan de betrouwbaarheid, flexibiliteit en het overzicht die nodig zijn om deze doelstellingen te realiseren. 59 procent van alle bedrijven maakt al gebruik van deze netwerken om verspilling terug te dringen. Nog eens 37 procent is van plan om de komende drie jaar in mobiele technologie te investeren. Organisaties die deze kans laten liggen lopen het risico om op de lange duur achter te blijven bij de concurrentie.

Na het lezen van dit alles is het logisch om je af te vragen wat Cradlepoint zelf op dit gebied doet. Samen met ons moederbedrijf Ericsson hebben we het doel gesteld van netto nul uitstoot binnen onze waardeketen in 2040. We streven naar een aanbod van energie-efficiënte oplossingen die de energiecurve van mobiele netwerken ombuigen en onze klanten helpen met het reduceren van hun energieverbruik, operationele kosten en CO2-uitstoot. We hebben daarnaast het Cradlepoint Recycling Program in het leven geroepen. Dit bevordert de verzameling, het hergebruik en de recycling van producten in alle delen van de wereld. Het doel is om de negatieve impact van gebruikte hardware op het milieu te reduceren. Een sterker verbonden en milieubewustere toekomst realiseren? Dat lukt ons samen!

 

Evert Suur, regional director Northern Europe bij Cradlepoint

Lees ook
Fortinet publiceert zijn 2023 Sustainability Report

Fortinet publiceert zijn 2023 Sustainability Report

Het 2023 Sustainability Report van Fortinet volgt de aanbevelingen van de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), de standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI) en de Sustainability Accountability Standards Board (SASB)

Qualys stimuleert verantwoord ondernemen en duurzaamheid met eerste ESG-rapport

Qualys stimuleert verantwoord ondernemen en duurzaamheid met eerste ESG-rapport

Qualys publiceert zijn eerste Environmental, Social, and Governance (ESG)-rapport. Dit beschrijft de naleving van verantwoord ondernemen en duurzame activiteiten van het bedrijf.

Signet Quickscan Connectivity: Kosten besparen én bomen planten

Signet Quickscan Connectivity: Kosten besparen én bomen planten

Internetserviceprovider Signet heeft connectiviteitsbesparingen gekoppeld aan duurzaamheid. Dankzij de inzet van de Signet Quickscan Connectivity kunnen besparingen op de netwerkinfrastructuur zichtbaar worden gemaakt. Voor elke 100 euro aan besparing plant Signet 10 bomen