.



Awaretrain lanceert gratis security awareness app

 

ISM-05-2020-Visual app 1200x628.png Awaretrain lanceert een gratis app waarmee medewerkers van bedrijven en organisaties hun cyber security kennis en skills kunnen verbeteren.

Awaretrain is gespecialiseerd in het creëren van bewustwording en gedragsverandering rondom informatiebeveiliging, cyber security en privacy. Organisaties worstelen vaak met de betrokkenheid van medewerkers, waardoor de medewerker zich niet bewust is van de belangrijke rol die hij of zij heeft.

Risicobewust gedrag

Als het gaat om informatiebeveiliging blijkt de mens vaak de zwakste schakel. We gebruiken nog (te) vaak zwakke wachtwoorden of kunnen malafide URL’s niet goed herkennen. Met een nieuwe security awareness app leren medewerkers van organisaties op een laagdrempelige manier om cyberrisico’s te herkennen en wordt risicobewust gedrag de normaalste zaak van de wereld.

“Onze app ideaal om de kennis over cyber security onder de medewerkers binnen organisaties te verhogen, maar ook perfect geschikt voor de consument die zijn cyber security kennis wil verbeteren”,  aldus Dennie Spreeuwenberg, CEO van Awaretrain. “Laagdrempeligheid, bewustwording en leerzaamheid waren de kernwoorden die centraal stonden bij de ontwikkeling.”

De app is ook geschikt voor consumenten en is gratis te downloaden via de bekende app stores.

Basisniveau bepalen

Nadat de app is geïnstalleerd wordt eerst het basisniveau bepaald. Vervolgens staat er elke dag een nieuwe uitdagende vraag voor men klaar. Met elke goed beantwoorde vraag stijgt het security awareness niveau. De app beschikt over een uitgebreide vragenpool over de belangrijkste onderwerpen binnen informatiebeveiliging, cyber security en privacy.

De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store. Zoek daarbij op 'awaretrain’. Ga voor meer informatie naar https://awaretrain.com/nl-nl/security-awareness-app. De app is momenteel alleen beschikbaar in het Nederlands.

Meer over
Lees ook
Voldemort threat update: het onderzoek dat niet genoemd mag worden

Voldemort threat update: het onderzoek dat niet genoemd mag worden

Naar aanleiding van het Voldemort malware threat research van 30 augustus delen analisten van Proofpoint nu nieuwe inzichten. De onderzoekers kunnen inmiddels de Voldemortcampagne toeschrijven aan een dreigingsgroep, namelijk de Chinese dreigingsgroep TA415. Deze groep is ook bekend als APT41 en Brass Typhoon.

Barracuda ontdekt half miljoen phishing berichten met QR-codes in PDF-bijlagen

Barracuda ontdekt half miljoen phishing berichten met QR-codes in PDF-bijlagen

Tussen juni en september van dit jaar hebben onderzoekers van Barracuda meer dan een half miljoen phishing-e-mails geïdentificeerd en geanalyseerd die PDF-documenten bevatten waarin QR-codes waren verwerkt. Deze PDF’s worden als bijlagen meegestuurd bij phishing-e-mails die merkimitatie en urgentie gebruiken om slachtoffers aan te zetten tot actie1

Menselijke fouten blijven de achilleshiel van cybersecurity

Menselijke fouten blijven de achilleshiel van cybersecurity

CISO's hebben te maken met verschillende uitdagingen zoals de gevolgen van de pandemie, waaronder de populariteit van het hybride werken en een recordverloop van werknemers. Ook de grotere afhankelijkheid van cloudtechnologie, een mobiel personeelsbestand en een groeiend aantal onlinevijanden die AI-technologieën gebruiken, maken het voor CISO's e1