ITSA-24_Banner-stat_Visitors_750x100px_ENAllegro Netwerk Multimeter gaat draadloos

allegro packets logo

Netwerkanalyse en troubleshooting specialist Allegro Packets heeft een software update uitgebracht die de mogelijkheden van de Allegro Network Multimeter uitbreidt. Met de 4.0 firmware update kunnen gebruikers bekabeld netwerkverkeer meten en draadloze WiFi-netwerken analyseren door gebruik te maken van een aparte USB WiFi capture adapter voor de Allegro Network Multimeter.

"Met deze release stapt onze Allegro Network Multimeter in de wereld van draadloze netwerken. We zijn blij dat we onze klanten vanaf nu deze handige optie kunnen bieden", zegt Managing Director Klaus Degner over de nieuwste ontwikkeling.

De update maakt ook de analyse van lagen L2 tot L7 van draadloze netwerken mogelijk met behulp van optionele WPA2-PSK-decodering. Door maximaal 16 USB-sticks aan te sluiten kan een groot aantal kanalen parallel worden geanalyseerd. De verschillende frequentiebereiken van 2,4 GHz, 5 GHZ en 6 GHz worden ondersteund.

Nieuwe functie voor routemeting

Met deze release wordt ook een nieuwe functie voor trajectmeting geïntroduceerd, die trajectmeting tussen twee Pcap-bestanden mogelijk maakt. Deze laatste kunnen achteraf offline worden geanalyseerd en een live setup is niet meer nodig.

Uitgebreide RTP-meting

Verder is de RTP-meting aanzienlijk uitgebreid. Dit protocol, dat vaak wordt gebruikt voor de real-time transmissie van audio- en videogegevens, kan zo gedetailleerder worden onderzocht en fouten kunnen gemakkelijker worden opgespoord. De RTP-meting omvat nu onder meer meting van burst packet loss, documenteert nauwkeurig tijdstempels en registreert de transmissieduur van videoframes. Op deze manier kan de Allegro Netwerk Multimeter het oplossen van problemen aanzienlijk ondersteunen bij het gebruik van web meeting tools of video chats zoals MS Teams, evenals SIP of VoiP telefonie.

Geautomatiseerde Pcap opname bij incidenten

Gebeurtenissen kunnen nu configureerbaar automatisch Pcap-bestanden aanmaken. Dit maakt direct onderzoek of zelfs het uploaden van pakketten mogelijk wanneer zich een gebeurtenis voordoet.

Geïntegreerde SFTP-server

De Allegro Network Multimeter komt met de 4.0 release met een geïntegreerde SFTP-server. Dit maakt het nog eenvoudiger om de dataloggers te integreren en extern te beheren.

Allegro Netwerk Multimeter ondersteunt nu TETRA

Release 4.0 voegt ook ondersteuning toe voor het TETRA protocol, waardoor de toepassingsgebieden van de Allegro Netwerk Multimeter verder worden uitgebreid, in dit geval naar digitale trunked radio.

 

Nieuw in Release 4.0 voor de Allegro Netwerk Multimeter

  • Meten van WiFi netwerken
  • Analyse van de L2 tot L7 lagen van draadloze netwerken met behulp van optionele WPA2-PSK decodering
  • Afstandsmeting tussen Pcap-bestanden
  • Aanzienlijk verbeterde RTP-meting
  • Geautomatiseerde Pcap-opname bij incidenten
  • Geïntegreerde SFTP-server
  • TETRA-ondersteuning

Voor meer informatie:

www.scos.nl

info@scos.nl

Lees ook
Meer efficiëntie in productieprocessen met AI-gebaseerde netwerkoplossingen van Zyxel Networks

Meer efficiëntie in productieprocessen met AI-gebaseerde netwerkoplossingen van Zyxel Networks

Zyxel Networks, leverancier van veilige en cloud-gebaseerde netwerkoplossingen, neemt barrières weg door betaalbare, schaalbare en veilige netwerkoplossingen te bieden die de toepassing van AI in productieomgevingen vereenvoudigen.

Radboud monitort netwerk ongelimiteerd en vendor-onafhankelijk met WhatsUp Gold

Radboud monitort netwerk ongelimiteerd en vendor-onafhankelijk met WhatsUp Gold

Duizenden studenten die op één locatie wifi gebruiken, bedreigingen vanuit buitenaf, switches die onder stress staan... Het zijn slechts enkele verschillende uitdagingen uit de dagelijkse praktijk bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Monitoring is belangrijker dan ooit

Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

Wireshark University EMEA @ CyberSec Brussel

Als de EMEA Certified Training Partner van de Wireshark University USA, zal SCOS deelnemen aan de CyberSec beurs op 19 en 20 april in Brussel, stand: 07.A033.