ITSA-24_Banner-stat_Visitors_750x100px_ENBelgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

jarvis sander groot

Jarviss, een van oorsprong Belgische netwerk -en cybersecurityspecialist, breidt uit naar Nederland. Het bedrijf opent een Nederlandse tak onder leiding van Sander Groot, die de rol van Managing Director opneemt voor Jarviss Nederland. In België beschikt Jarviss inmiddels over een sterk klantenportfolio met dank aan een uniek managed service-model in combinatie met een zeer persoonlijke aanpak. Die succesformule wil het bedrijf nu ook naar de Nederlandse markt vertalen.

Sinds de oprichting van Jarviss in 2020 is het bedrijf in België uitgegroeid tot een solide speler met zo’n dertig medewerkers en een jaarlijkse omzet van meer dan tien miljoen euro. Genoemd naar JARVIS, de butler uit de Marvel-reeks die evolueert naar een persoonlijke AI Assistant, is het bedrijf vandaag relevanter dan ooit. Evoluties zoals industrie4.0, Cloud en allerlei workflowdigitaliseringen zorgen ervoor dat organisaties nog meer afhankelijk worden van hun digitale platform. Echter is de uitdaging voor organisaties op dit gebied door schaarste aan kennis en resources des te groter. Met de inzet van de juiste AI-gedreven technologie in combinatie met automatisering ondersteunt Jarviss zijn klanten om deze uitdaging het hoofd te bieden. Niet alleen in België, maar ook in het buitenland liggen voor Jarviss nog veel mogelijkheden om deze dynamische markt te bedienen. Om te beginnen in Nederland.

Een snelle, schaalbare en geautomatiseerde oplossing

Jarviss heeft inmiddels meer dan 50 klanten, waaronder verschillende ziekenhuizen, universiteiten en overheidsinstanties, maar ook organisaties uit de chemie-, transport- en productiesector. Het bedrijf wil een lokaal alternatief zijn met toegewijde oplossingen voor de middenmarkt. Terwijl iedereen vandaag in staat moet zijn om incidenten te detecteren, neemt deze vereiste onder impuls van nieuwe wetgeving alleen maar toe. Een klassieke oplossing bestaat uit het installeren van een SIEM, waarna een SOC incidenten controleert en aan de klant doorgeeft. Alleen is zo’n SIEM erg duur en complex om te onderhouden. Bovendien kan alleen de eindklant businessbeslissingen nemen en blijft het dus noodzakelijk om hier veel tijd in te investeren.

Met Jarviss hebben we een geautomatiseerde SOC gebouwd op basis van automatisering, AI en API-integratie”, zegt Jo Vander Schueren, Managing Director en één van de vier oprichters van Jarviss. “Met behulp van technologie van marktleidende vendoren bouwen we een detectielaag die grote volumes data analyseert. Wat ons uniek maakt is dat we een SOAR (Security Orchestration Automation & Response)-tool bij onze klanten implementeren, van waaruit we een API-integratie aanleggen met alles wat relevant is – van firewall en EDR tot Active Directory en Threat intelligence-platformen. Zodra een incident binnenkomt, kunnen we in enkele minuten tijd een analyse uitvoeren en een rapport opstellen dat het incident met contextuele informatie verrijkt.”

Dankzij de hoge graad van automatisering werkt deze Jarviss Managed XDR-service veel sneller dan een fysieke SOC-analist. Bovendien is ook de remediëring na een incident geautomatiseerd. “Stel dat er iets aan de firewall moet worden aangepast, dan wil je niet dat iedereen zomaar kan inloggen en wijzigingen uitvoeren. De persoon die het rapport ontvangt, moet dankzij Jarviss alleen maar de beslissing nemen om de voorgestelde aanpassing door te voeren, zonder in te loggen in het systeem”, legt Vander Schueren uit. “Klanten hoeven dus geen securityspecialist te zijn, maar moeten alleen een businessbeslissing kunnen nemen.”

Uitbreiding naar Nederland

Na de Belgische wil Jarviss de komende maanden en jaren ook de Nederlandse markt veroveren. Daarvoor rekent het op de ervaring van Sander Groot, die enkele maanden geleden na 22 jaar een punt zette achter zijn carrière bij Juniper Networks. Als Managing Director van Jarviss Nederland zal hij in eerste instantie een team uitbouwen en doorzetten wat de afgelopen jaren in België met succes is opgebouwd. In de komende twee jaar moet hij ervoor zorgen dat de Nederlandse tak van Jarviss winstgevend is en autonoom kan draaien.

Ik kijk ernaar uit om met een ambitieus plan en de unieke oplossing van Jarviss in Nederland aan de slag te gaan”, zegt Sander Groot. “Hoewel het de bedoeling is om snel een eigen team uit te bouwen, zullen we natuurlijk ook op de expertise vanuit België kunnen rekenen. Healthcare zal een van onze eerste speerpunten zijn. Daarnaast willen we vanaf een blanco blad starten en ons Managed XDR-verhaal met een vendor-agnostische aanpak overal gaan vertellen. Vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik hoe we met partners kunnen samenwerken. Samen met vendoren willen we bij de klanten vertrouwen kweken, zodat ze beseffen dat ze altijd goed bediend worden.”

In een latere fase wil Jarviss nog meer internationale markten verkennen. “We hebben gekozen om in Nederland te beginnen, omdat we van die markt al kennis hebben”, zegt Vander Schueren. “Voordat we besluiten om Jarviss in een ander land te lanceren, willen we eerst zeker zijn dat we de juiste mensen kunnen vinden. Met de ervaring van Sander is dat in Nederland alvast geen probleem. De komende jaren gaan we zeker nog andere markten toevoegen, maar eerst gaat onze aandacht volledig naar Nederland en willen we ervoor zorgen dat Jarviss daar een sterke speler kan worden.”

Lees ook
Trend Micro scoort 100% op attack visibility in laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations

Trend Micro scoort 100% op attack visibility in laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, behaalt een perfecte score van 100% met zijn sterke dreigingsdetectieprestaties en hoge inzetsbeoordeling in het laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations-rapport voor managed services. Dit rapport geeft inzicht in het vermogen van een oplossing om aanvallen te detecteren.

ESET Threat Report H1 2024

ESET Threat Report H1 2024

ESET heeft vandaag haar nieuwste Threat Report uitgebracht. Het report geeft een samenvatting van de trends in het dreigingslandschap die zijn waargenomen in ESET-telemetrie en vanuit het perspectief van zowel dreigingsdetectie-, als de onderzoeksexperts van ESET, van december 2023 tot mei 2024.

Proofpoint: "Cybercriminelen profiteren van het EK voetbal 2024"

Proofpoint: "Cybercriminelen profiteren van het EK voetbal 2024"

Op vrijdag 14 juni begint het EK voetbal 2024. Het evenement vindt dit jaar plaats in Duitsland. Fans die nog niet over een ticket beschikken, proberen nog een mooie deal te scoren – het evenement vindt per slot van rekening naast onze deur plaats.