Chinees bedrijf: ‘Onze camera’s zijn misbruikt in DDoS-aanval op DNS-provider Dyn’

hacker4-gabor-kalman

Een flink aantal beveiligingscamera’s van het Chinese bedrijf Hangzhou Xiongmai Technology Co. zijn ingezet tijdens de recente DDoS-aanval op DNS-provider Dyn. Door deze aanval waren een flink aantal populaire websites moeilijk tot niet bereikbaar.

Dit heeft Hangzhou Xiongmai Technology Co. bekend gemaakt tegenover persbureau Bloomberg. De DDoS-aanval op Dyn is uitgevoerd met behulp van een botnet dat in belangrijke mate bestaat uit Internet of Things-apparaten zoals beveiligingscamera’s. Hierbij is gebruik gemaakt van de Mirai malware, waarvan de broncode begin oktober online is gepubliceerd.

Hoeveel camera’s van Hangzhou Xiongmai Technology Co. door de Mirai malware zijn besmet is niet duidelijk. Wel stelt het bedrijf dat alle camera’s die voor september 2015 zijn geproduceerd kwetsbaar zijn. Het beveiligingsprobleem is inmiddels verholpen via een firmware update. Hangzhou Xiongmai Technology Co. adviseert gebruikers van de camera’s de firmware zo snel mogelijk te updaten. Daarnaast wordt gebruikers aangeraden de standaard inloggegevens van het apparaat te wijzigen.

Meer over
Lees ook
DDoS-aanvallen worden groter in omvang en komen vaker voor

DDoS-aanvallen worden groter in omvang en komen vaker voor

Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen worden steeds groter in omvang en komen steeds vaker voor. Bedrijven staan dan ook voor de uitdaging deze ontwikkeling bij te houden en voldoende maatregelen te nemen om de grootschalige DDoS-aanvallen af te slaan. Dit blijkt uit het Annual Worldwide Infrastructure Security dat Arbor Network voor de t1