Datalek trekt CloudFlare

Gevoelige gegevens van klanten van CloudFlare zijn door een fout in de HTML-parser van CloudFlare toegankelijk geweest voor onbevoegden. Daarnaast werd de data geïndexeerd in de cache van zoekmachines. De problemen zijn inmiddels opgelost.

CloudFlare meldt op zijn blog dat de problemen zijn gemeld door Tavis Ormandy, een beveiligingsonderzoeker van Google’s Project Zero. Ormandy trok op 17 april aan de bel. CloudFlare stelt het probleem vervolgens binnen zeven uur te hebben opgelost. Het probleem zou zich hebben voorgedaan sinds september 2016.

Door een fout in de HTML-parser van het bedrijf bleek een klein aantal verzoeken te leiden tot een geheugenlek. Hierdoor konden gevoelige gegevens zoals HTTP-cookies, authentificatietokens en andere inloggegevens onbedoeld uitlekken. Een deel van deze informatie is gecached door zoekmachines en was hierdoor toegankelijk voor onbevoegden. CloudFlare stelt dat het probleem zich alleen in zeer ongebruikelijk omstandigheden voordeed. Bij zo’n 0,00003 procent van de website-aanvragen zou door het probleem gegevens zijn uitgelekt. CloudFlare benadrukt dat SSL private keys van klanten niet zijn uitgelekt.

Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.