Deutsche Telekom start samenwerking met Qualys

Qualys start een nieuwe samenwerking met Deutsche Telekom. De Duitse provider voegt Qualys Private Cloud Platform toe aan het portfolio van Telekom Security Managed Services. De overeenkomst houdt in dat Deutsche Telekom Qualys heeft geselecteerd om wereldwijd te ondersteunen bij het beveiligen van de digitale transformatie van ondernemingen. Het Qualys-platform is geïmplementeerd als een nieuwe, op Duitse wet- en regelgeving afgestemde regionale dienst die klanten van Telekom Security binnen twee seconden voorziet van direct inzicht in de beveiliging en compliance, waarbij alle data binnen de landsgrenzen van Duitsland blijven.

Ondernemingen die gebruikmaken van een cloudinfrastructuur, moeten verschillende wereldwijde IT-assets veiligstellen en daarbij voldoen aan bepaalde landelijke wetgeving. Het Qualys Private Cloud Platform maakt het voor Managed Security Service Providers (MSSP), ondernemingen en overheden mogelijk om met de stabiele veiligheids- en compliance-oplossingen van Qualys te werken vanuit hun eigen datacenter. Het platform biedt klanten volledige geografische controle over alle onderliggende veiligheidsdata. Deutsche Telekom past het Qualys Private Cloud Platform toe in zijn nieuwste, strengbeveiligde datacenter in Biere (Duitsland), zoals aangekondigd in een recent bericht.

“Het cloudgebaseerde platform van Qualys biedt klanten van Telekom Security de unieke mogelijkheid om decontinue zichtbaarheid van IT-security en -compliance aan te passen aan de wensen van de onderneming en aan de IT-omgeving”, vertelt Dirk Backofen, Senior Vice-President van Telekom Security. “We zijn blij dat we onze klanten de gelegenheid kunnen bieden om hun data in Duitsland te houden.”

Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys, Inc: “Telekom Security heeft een imposant portfolio van diensten opgebouwd om ondernemingen wereldwijd te ondersteunen om met behulp van de cloud een digital transformation te realiseren. Het Qualys Private Cloud Platform helpt ze daarbij om toekomstige uitdagingen van de digital transformation te adresseren met veilige cloudoplossingen die tegemoetkomen aan nationale wet- en regelgeving en zakelijke eisen.”

Deutsche Telekom gaat ook gebruikmaken van het Qualys Cloud Platform dat via de public cloud als managed service wordt aangeboden. Dit is met inbegrip van Vulnerability Management, Policy Compliance, Web Application Security, Security Assessment Questionnaire, Continuous Monitoring en ThreatPROTECT. Het Qualys Cloud Platform integreert realtime inzicht in IT-assets, vulnerabilities en de belangrijkste policy-instellingen vanuit datacenters, publieke en private clouds in één enkel overzicht.

Kracht van het Qualys Private Cloud Platform

Het Qualys Private Cloud Platform biedt klanten de kracht van de Qualys-cloudgebaseerde IT-security- en compliance-oplossingen, en voorziet in volledige controle over de data die ze genereren. Naast volledige controle over de data kunnen klanten meer controle krijgen over fysieke toegangsvoorwaarden, procedures ten aanzien van databeheer en integratie met andere bedrijfssystemen op een hoog bandbreedteniveau, zonder de complexiteit en kosten van het inzetten van traditionele enterprise-software.

Meer over
Lees ook
Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.

Cloudflare Bot Management op IBM Cloud Internet Services tegen toenemende cyberdreigingen voor bedrijven

Cloudflare Bot Management op IBM Cloud Internet Services tegen toenemende cyberdreigingen voor bedrijven

Cloudflare maakt bekend dat IBM Cloud Internet Services het aanbod heeft uitgebreid met Cloudflare Bot Management. Deze door Cloudflare mogelijk gemaakte uitbreiding is vanaf nu beschikbaar om organisaties met een Enterprise Premier Plan te helpen de toenemende dreiging van kwaadaardig botverkeer aan te pakken en te bestrijden.