ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET-Logo-700400

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf. Deze stap maakt deel uit van de bredere strategie van ESET om integraties met meerdere leveranciers te ondersteunen die gericht zijn op het versterken van de algehele cybersecurity. Door samen te werken met Elastic wil ESET organisaties voorzien van verbeterde analysetools en meer zichtbaarheid om effectievere preventieve maatregelen tegen cyberdreigingen mogelijk te maken. 

Door deze  samenwerking krijgen de gebruikers van Elastic toegang tot ESET's geavanceerde threat intelligence feeds, die real-time gegevens bieden over indicators of compromise (IoC's), zoals botnets, kwaadaardige domeinen, bestanden, URL's en IP's. Deze feeds bieden ook diepgaand inzicht in de activiteiten van beruchte APT-groepen, afkomstig van ESET's uitgebreide malware- en dreigingsonderzoek. Deze integratie verrijkt de SIEM-oplossing van Elastic, waardoor security operators gebruik kunnen maken van wereldwijd verkregen dreigingsinformatie voor ongekende geografische zichtbaarheid, een drastische vermindering van false positives - waardoor een nauwkeurigere detectie en analyse van dreigingen mogelijk is - en gecontextualiseerd dreigingsonderzoek.  

De samenwerking brengt de gede-dupliceerde en sterk gecureerde feeds van ESET naar voren, wat zorgt voor maximale effectiviteit. Unieke inzichten worden verkregen uit eigen ESET-onderzoek en -telemetrie, en zijn niet afhankelijk van bronnen van derden. Voor een optimale integratie en interoperabiliteit worden deze feeds geleverd in het alom erkende TAXII/STIX 2.1-formaat.  

Het technologische raamwerk van ESET scant voortdurend op dreigingen in verschillende lagen, van pre-boot tot de ruststatus, en biedt wereldwijde telemetrie voor opkomende dreigingen. Deze automatisering, ondersteund door ESET's cybersecurityteam en 13 R&D-centra wereldwijd, versnelt het onderzoek naar en de reactie op dreigingen. Hoewel machine learning helpt bij het automatiseren van beslissingen, is het de menselijke expertise van ESET die ten grondslag ligt aan de evaluatie en interpretatie van dreigingen, waardoor een ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid wordt gegarandeerd. 
 
"Onze samenwerking met Elastic markeert niet alleen een mijlpaal in de integratie van dreigingsinformatie, maar vertegenwoordigt ook een gedeelde toewijding aan het beveiligen van het digitale landschap", aldus Trent Matchett, ESET Director of Global Strategic Accounts. "Door onze unieke inzichten en ongeëvenaarde expertise te combineren met de analytische bekwaamheid van Elastic, zetten we een nieuwe standaard in cybersecurity en stellen we organisaties in staat om hun beveiligingshouding te verbeteren en sneller cruciale beslissingen te nemen.
 
Klik hier om te ontdekken hoe de integratie van ESET en Elastic de definitie van cybersecurity-dreigingsinformatie verandert en welke voordelen dit oplevert voor organisaties. 
 

 

Lees ook
ESET Research publiceert het nieuwste APT Activity Report

ESET Research publiceert het nieuwste APT Activity Report

ESET, heeft haar nieuwste APT Activity Report uitgebracht, dat een overzicht geeft van opmerkelijke activiteiten van geselecteerde APT-groepen (advanced persistent threat) die door ESET-onderzoekers zijn gedocumenteerd van oktober 2023 tot eind maart 2024.

Arctic Wolf verbetert security van hybride medewerkers door integratie met Security Service Edge (SSE) oplossingen

Arctic Wolf verbetert security van hybride medewerkers door integratie met Security Service Edge (SSE) oplossingen

Het Arctic Wolf Platform kan nu geïntegreerd worden nu met Security Service Edge (SSE) oplossingen van Cato Networks, Netskope en Zscaler. Dankzij deze integraties kunnen Arctic Wolf Managed Detection and Response klanten hun SSE-investeringen effectiever inzetten

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.