Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

OCD Salvador

Orange Cyberdefense kondigt een exclusieve strategische samenwerking aan met Salvador Technologies. Dankzij deze samenwerking komt Salvador’s Cyber Recovery Unit op de Nederlandse markt beschikbaar en breidt Orange Cyberdefense het portfolio rondom OT-securitydiensten verder uit. Met de oplossing van Salvador kunnen organisaties hun getroffen pc’s en werkstations razendsnel herstellen na een malwarebesmetting, een mislukte update of problematische patch. Zo kunnen missiekritische omgevingen binnen 30 seconden weer operationeel zijn.

De Cyber Recovery Unit van Salvador Technologies is een back-upoplossing. Deze bestaat uit een speciale unit die wordt aangesloten op een pc of werkstation. De Cyber Recovery Unit maakt - na de installatie van speciale software - continu een kopie van alle data en applicaties van het systeem waarmee het gekoppeld is. De oplossing maakt gebruik van zogeheten airgappingtechnologie om de back-up veilig te houden.

Bij systeemproblemen zoals een virusbesmetting, of mislukte software-update kunnen gebruikers hun pc snel herstellen. Ze hoeven enkel daarvoor hun systeem te herstarten en tijdens het opstartproces een knop in te drukken. Het systeem start vervolgens op vanaf de recovery-unit. Dit vermindert de downtime en het risico op verstoringen in kritieke processen aanzienlijk. Dat maakt de oplossing met name voor bedrijven in de industrie en kritische infrastructuren erg waardevol.

Snelle recovery

“Er zijn al veel oplossingen beschikbaar voor het maken van back-ups. Maar die oplossingen houden geen rekening met de speciale kenmerken van bedrijven in de industrie en de kritische infrastructuur”, constateert Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense. “Voor dat soort organisaties is een zeer snelle recovery van cruciaal belang. Salvador Technologies heeft waardevolle technologie ontwikkeld waarmee organisaties hun OT-operatie binnen 30 seconden kunnen herstellen. Het is goed nieuws dat deze oplossing nu op de Nederlandse markt beschikbaar komt”, aldus Wijnands.

Volgens hem is het idee voor de samenwerking ontstaan uit de praktijk. “Uit een OT-security-assessment bij een grote containerterminal in de haven van Rotterdam werd duidelijk dat ze de mogelijkheid moesten hebben om machines snel te kunnen herstellen binnen de eerste 24 uur. Met containerkranen die variëren van 25 jaar oude MS DOS-systemen tot recentere Windows-machines, was dat een uitdaging. Het herstellen van één kraan per dag was niet realistisch voor een terminal die continu moet draaien. IT-oplossingen boden geen uitkomst, tot we Salvador ontdekten. Dat was precies wat we nodig hadden.”

Veerkracht vergroten
Onze technologie is gericht op het snel herstellen en beschermen van bedrijfskritische gegevens. Dat is cruciaal in het huidige tijdperk van escalerende cyberdreigingen”, zegt Shireen Golan, Channel Manager bij Salvador Technologies. “Orange Cyberdefense begrijpt de uitdagingen waarmee organisaties kampen en weet hoe onze technologie effectief toegepast kan worden om deze aan te pakken. Deze samenwerking biedt Nederlandse bedrijven een waardevolle oplossing om hun verdediging tegen cyberdreigingen te versterken en hun weerbaarheid te verbeteren.”

 

Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

Orange Cyberdefense heeft kritieke kwetsbaarheden in ReCrystallize Server ontdekt. Deze kwetsbaarheden maken het voor onbevoegden mogelijk om op afstand en zonder authenticatie toegang tot getroffen systemen te krijgen.

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware