FixMeStick helpt consumenten hardnekkig malware zelfstandig te verwijderen

FixMeStick

FixMeStick introduceert de gelijknamige oplossing, een USB-stick die virussen en malware detecteert en verwijderd. Eenvoud en gebruiksgemak staat bij de USB-stick centraal.

De FixMeStick draait op zijn eigen besturingssysteem en kan hierdoor ook virussen verwijderen die de master boot record aantasten. Zodra het eigen besturingssysteem is opgestart legt de FixMeStick verbinding met internet en download deze de laatste updates, waaronder de laatste virusdefinities van Kaspersky Lab, Sophos en Vipre. De stick gaat vervolgens zelfstandig op zoek naar malware en verwijdert deze.

Zelf hardnekkige malware aanpakken

De USB-stick is vooral bedoeld om gebruikers zelf de mogelijkheid te geven hardnekkige malware aan te pakken, ook als hun Windows-machines of Mac door deze malware niet langer opstart. Hiermee richt het bedrijf zich voornamelijk op consumenten met weinig technische kennis.

De FixMeStick is verkrijgbaar bij Vandenborre (België), Mycom (Nederland) en via www.fixmestick.nl. De USB-stick heeft een adviesprijs van 59 euro.

Meer over
Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames