Google detecteert 800.000 malafide websites

malware-300x225

Google heeft in het afgelopen jaar zo’n 800.000 malafide websites gedetecteerd. Bezoekers van deze websites worden geconfronteerd met onder andere drive-by downloads, waarbij cybercriminelen via beveiligingsgaten automatisch malafide software proberen te laten installeren. Ook gaat het om websites waarop oplichters actief zijn.

Dit melden Kurt Thomas en Yuan Niu van de Spam & Abuse Research afdeling Google op basis van onderzoek van Google. Het bedrijf waarschuwt internet gebruikers via Google Safe Browsing voor kwaadaardige en schadelijke websites. Per week komen hier zo’n 16.500 nieuwe websites bij. Wekelijke worden zo’n 10 miljoen gebruikers geconfronteerd met malafide websites.

Google wijst beheerders van schadelijke websites op de kwaadaardige elementen die zijn aangetroffen. Google stelt 75% van de beheerders te kunnen helpen de problemen op te lossen. Gemiddeld neemt dit proces drie dagen in beslag.

Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

Proofpoint onderzoekers stellen de terugkeer van TA866 in een grootschalige e-mailcampagne vast. TA866 was negen maanden afwezig. Op 11 januari 2024 blokkeerde Proofpoint een grootschalige campagne van enkele duizenden e-mails gericht op Noord-Amerika.