Investeringen in security komen in 2020 voor het eerst boven de 100 miljard dollar uit

Bedrijven wereldwijd investeren in 2020 voor het eerst meer dan 100 miljard dollar in security technologie. Het gaat hierbij om IT-beveiligingsdiensten, -hardware en -software.

Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC. Dit jaar investeren bedrijven wereldwijd 73,7 miljard dollar in security technologie. IDC verwacht dat de omzet uit dergelijke technologie gaat stijgen met een samengestelde jaarlijkse groei van 8,3% tot 101,6 miljard dollar in 2020. Dit betekent dat investeringen in security technologie tweemaal zo snel groeien als de investeringen in IT-technologie.

Angst voor aanvallen en afpersingen

“In het hedendaagse security klimaat zijn bedrijven bang slachtoffer te worden van de volgende grote cyberaanval of cyberafpersing”, zegt Sean Pike, vice president security producten bij IDC. “Security krijgt hierdoor veel aandacht van bestuursraden, die eisen dat security budgetten slim worden ingezet en oplossingen optimaal presteren.”

IDC voorspelt dat banken met 8,6 miljard dollar in 2016 het meest zullen investeren in security, gevolgd door de maakindustrie, rijksoverheden en de procesindustrie. Deze vier industrieën zijn naar verwachting goed voor 37% van de wereldwijde omzet uit security technologie. Ook de komende vijf jaar blijvende deze sectoren de grootste investeerders in security. De investeringen groeien het snelst in de gezondheidszorg, met een samengestelde groei van 10,3%. De zorg wordt gevolgd door de telecomindustrie, utiliteitssector, lokale overheden, beveiligingsindustrie en financiële dienstverlening. De investeringen in deze sectoren groeien in alle gevallen met een samengestelde jaarlijkse groei van meer dan 9%.

Security diensten zijn populair

Bedrijven investeren het meest in security gerelateerde diensten. Deze diensten zijn goed voor bijna 45% van alle investeringen in security in 2016. Managed security services is het grootste segment binnen deze markt en is in 2016 naar verwachting goed voor een omzet van 13 miljard dollar. Security software is het op één na grootste segment. In dit segment is ruim driekwart van de omzet afkomstig uit endpoint security, identity and access management en software voor het beheren van security en kwetsbaarheden.

De Verenigde Staten is naar verwachting tot 2020 de grootste afzetmarkt voor security technologie. In 2016 komt de omzet in de VS naar verwachting uit op 31,5 miljard dollar. West-Europa is de op één na grootste markt, met een verwachte omzet van bijna 19,5 miljard dollar in 2016. Azië/Pacific (exclusief Japan) is met een samengestelde groei van 13,8% de snelst groeiende markt tot 2020, gevolgd door het Midden-Oosten, Afrika en West-Europa.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1