Investeringen in security komen in 2020 voor het eerst boven de 100 miljard dollar uit

Bedrijven wereldwijd investeren in 2020 voor het eerst meer dan 100 miljard dollar in security technologie. Het gaat hierbij om IT-beveiligingsdiensten, -hardware en -software.

Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC. Dit jaar investeren bedrijven wereldwijd 73,7 miljard dollar in security technologie. IDC verwacht dat de omzet uit dergelijke technologie gaat stijgen met een samengestelde jaarlijkse groei van 8,3% tot 101,6 miljard dollar in 2020. Dit betekent dat investeringen in security technologie tweemaal zo snel groeien als de investeringen in IT-technologie.

Angst voor aanvallen en afpersingen

“In het hedendaagse security klimaat zijn bedrijven bang slachtoffer te worden van de volgende grote cyberaanval of cyberafpersing”, zegt Sean Pike, vice president security producten bij IDC. “Security krijgt hierdoor veel aandacht van bestuursraden, die eisen dat security budgetten slim worden ingezet en oplossingen optimaal presteren.”

IDC voorspelt dat banken met 8,6 miljard dollar in 2016 het meest zullen investeren in security, gevolgd door de maakindustrie, rijksoverheden en de procesindustrie. Deze vier industrieën zijn naar verwachting goed voor 37% van de wereldwijde omzet uit security technologie. Ook de komende vijf jaar blijvende deze sectoren de grootste investeerders in security. De investeringen groeien het snelst in de gezondheidszorg, met een samengestelde groei van 10,3%. De zorg wordt gevolgd door de telecomindustrie, utiliteitssector, lokale overheden, beveiligingsindustrie en financiële dienstverlening. De investeringen in deze sectoren groeien in alle gevallen met een samengestelde jaarlijkse groei van meer dan 9%.

Security diensten zijn populair

Bedrijven investeren het meest in security gerelateerde diensten. Deze diensten zijn goed voor bijna 45% van alle investeringen in security in 2016. Managed security services is het grootste segment binnen deze markt en is in 2016 naar verwachting goed voor een omzet van 13 miljard dollar. Security software is het op één na grootste segment. In dit segment is ruim driekwart van de omzet afkomstig uit endpoint security, identity and access management en software voor het beheren van security en kwetsbaarheden.

De Verenigde Staten is naar verwachting tot 2020 de grootste afzetmarkt voor security technologie. In 2016 komt de omzet in de VS naar verwachting uit op 31,5 miljard dollar. West-Europa is de op één na grootste markt, met een verwachte omzet van bijna 19,5 miljard dollar in 2016. Azië/Pacific (exclusief Japan) is met een samengestelde groei van 13,8% de snelst groeiende markt tot 2020, gevolgd door het Midden-Oosten, Afrika en West-Europa.

Lees ook
Fortinet neemt Meru Networks over

Fortinet neemt Meru Networks over

Leverancier van IT-beveiliging Fortinet neemt Meru Networks, leverancier van intelligente wifi-netwerken, over. De overname van Meru breidt het beveiligingsportfolio van Fortinet uit en geeft het bedrijf toegang tot de grootzakelijke, internationale wifi-markt, met een waarde van 5 biljoen dollar. Fortinet wil geïntegreerde en intelligente oplossi1

Google: ‘Beveiligingsvragen zijn onveilig en onbetrouwbaar’

Google: ‘Beveiligingsvragen zijn onveilig en onbetrouwbaar’

Niet alleen wachtwoorden zijn onveilig, maar ook de beveiligingsvragen waarmee wachtwoorden kunnen worden hersteld. Beveiligingsvragen zijn als een losstaande methode om accounts te kunnen herstellen onveilig en onbetrouwbaar. Dit concludeert Google na honderden miljoenen geheime beveiligingsvragen en en de bijhorende antwoorden te analyseren. Vee1

97% van wereldbevolking herkent niet ieder phishingmailtje

97% van wereldbevolking herkent niet ieder phishingmailtje

97% van de wereldbevolking is niet in staat alle phishingmailtjes te onderscheiden van legitieme mailtjes. 80% ziet minstens één phishingmail aan voor een legitieme mail en loopt dus het risico slachtoffer te worden van een dergelijke cyberaanval. Dit blijkt uit de phishing quiz van Intel Security, een onderzoek naar het vermogen van de consument1