.



Let’s Encrypt verstrekt 20 miljoen gratis ssl-certificaten

Let’s Encrypt, een dienst die gratis ssl-certificaten verstrekt, maakt bekend ruim 20 miljoen ssl-certificaten te hebben verstrekt. Met behulp met deze certificaten wordt het dataverkeer tussen 23 miljoen websites en eindgebruikers versleuteld.

Let’s Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) dat onder andere door Akamai, Automatic, Cisco, IdenTrust, Mozilla en de burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF) wordt ondersteund. Het initiatief gaf in september 2015 zijn eerste ssl-certificaat uit. In maart 2016 maakte Let’s Encrypt bekend de mijlpaal van één miljoen verstrekte certificaten te hebben bereikt.

Snelle groei

Deze cijfers tonen aan hoe hard Let’s Encrypt is gegroeid. Waar het initiatief voor het verstrekken van de eerste miljoen certificaten ongeveer zes maanden nodig had, heeft het initiatief in de negen maanden die hierop volgde maar liefst 19 miljoen certificaten uitgegeven. Met name de afgelopen twee maanden is het aantal fors gegroeid, wat vooral te danken is aan de omarming van Let’s Encrypt door een aantal grote hosting providers. Denk hierbij aan OVH, Wordpress.com, Shopify, Tumblr en Squarespace.

In november is Let’s Encrypt een inzamelingsactie gestart waarmee het initiatief 200.000 dollar wil ophalen. Dit is nodig aangezien er een gat is ontstaan in de begroting voor 2017. Met de 200.000 dollar die Let’s Encrypt hoopt de organisatie dit gat te dichten. Op dit moment is ongeveer 92.000 dollar opgehaald.

Lees ook
Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.