Microsoft opent Transparency Center in Brussel

transparency_center_brussels_1981-e1432913505335-643x367

Microsoft opent haar eerste Europese Microsoft Transparency Center in Brussel. Het bedrijf gaat overheden in het centrum inzicht geven in de broncode van Microsoft-software en informeren over cybercrime.

Het Amerikaanse IT-bedrijf stelt met het centrum te willen bijdrage aan een veilige digitale omgeving. Overheden moeten hun nationale It-infrastructuur, economie en burgers beschermen tegen cyberdreigingen. Het Microsoft Transparency Center in Brussel moet Europese overheden hierbij gaan helpen door hen te verzekeren van de integriteit van Microsoft-software en daarnaast te voorzien van belangrijke veiligheidsinformatie.

Het Brusselse Microsoft Transparency Center is het tweede ter wereld. Eerder werd een centrum geopend nabij het Microsoft hoofdkantoor in Redmond in de Verenigde Staten.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Nieuwe ISACA-gids ondersteunt bedrijven bij het managen van generatieve AI-risico’s