ITSA-24_Banner-stat_Visitors_750x100px_ENNetwitness webinarserie "Tales from the Dark Side"

netwitness-750-440

Netwitness start een serie webinars "Tales from the Dark Side". Hierin komt de ingewikkelde wereld van cyberaanvallen aan bod. Elke maand wordt een high-profile cyberaanval onderzocht en de technieken en strategieën ontrafelden. Netwitness deskundigen zullen niet alleen deze aanvallen ontleden, maar ook de detectiemechanismen en responsstrategieën toelichten die de bedreigingen met succes hebben beperkt.

De aflevering van deze maand van "Tales from the Dark Side", gaat over de Ivanti VPN wereldwijde aanval, waarbij kwetsbaarheden in Ivanti's Pulse Connect Secure (PCS) VPN-producten betrokken waren. Deze aanval, die begin 2024 werd ontdekt, maakte gebruik van kritieke zero-day kwetsbaarheden, waardoor aanvallers de verificatie konden omzeilen en ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsnetwerken konden krijgen. De aanvallers maakten gebruik van deze kwetsbaarheden om malware in te zetten, verkenningen uit te voeren en gevoelige gegevens te stelen. De aanval was voornamelijk gericht op organisaties in de overheids-, defensie-, financiële en technologiesector over de hele wereld.

Aflevering 1: De wereldwijde aanval van Ivanti
Datum: Woensdag 24 juli
Tijd: 11:00 uur ET

Meer over
Lees ook
Hoe maak je werk van Software Asset Management?

Hoe maak je werk van Software Asset Management?

Bedrijven geven jaarlijks heel veel geld uit aan software. Toch heeft een groot deel van hen geen goed overzicht in welke software daadwerkelijk geïnstalleerd is. Betalen voor dure software die wellicht helemaal niet gebruikt wordt. Dat is zonde van het geld. Het gebruiken van een goede SAM-oplossing kan uitkomst bieden. Maar dat klinkt eenvoudige1

Gegevens beschermen en ransomware voorkomen?  Hadden we nu maar een ISMS!

Gegevens beschermen en ransomware voorkomen? Hadden we nu maar een ISMS!

Op donderdag 10 februari presenteert Anton Merk, Director Solution Engineer bij OneTrust, een gratis GRC webinar. Grijp deze kans om van een expert te leren hoe een Information Security Management System meer waarde brengt voor uw organisatie dan een alleen een certificaat.