NTT Com Security en Fortinet kondigen samenwerking aan rond cloudbeveiliging

IT-beveiliging2_iStock_000023680539Large

De leveranciers van beveiligingsoplossingen NTT Com Security en Fortinet gaan een samenwerking aan voor het leveren van beveiligingsadvies, -expertise en -oplossingen. Als onderdeel van de samenwerking neemt NTT Com Security de beveiligingsoplossingen van Fortinet op in zijn portfolio.

De twee bedrijven werken al langer samen en breiden deze relatie met de nieuwe samenwerking verder uit. Fortinet en NTT Com Security gaan samenwerken bij een aantal technische implementaties en kunnen daardoor ondersteuning, advies en oplossingen bieden op basis van Fortinet oplossingen binnen het WideAngle-portfolio van NTT Com Security. Dit portfolio bestaat uit onder meer oplossingen voor cloudbeveiliging, firewall en risicobeheer voor netwerken, de integratie van SIEM-systemen en SDN (software defined networking) en virtualisatie.

De wereldwijde samenwerking tussen NTT Com Security en Fortinet breidt de bestaande relatie tussen de bedrijven uit doordat het beveiligingsplatform van Fortinet nu deel uitmaakt van de cloudgebaseerde managed security services van NTT Com Security.

Lees ook

ICT-afdeling van Europarlement blokkeert nieuwe Outlook-app

Europarlementariërs moeten zo snel mogelijk de nieuwe Outlook-mailapp van hun iOS- en Android-apparaten verwijderen. De IT-afdeling van het Europees Parlement (EP) heeft de toegang van de app tot de e-mailservers van het EP geblokkeerd. Netzpolitik meldt dat Europarlementariërs een e-mail hebben ontvangen waarin de Directorate-General for Innovation and Technological Support (DG ITEC), de IT-afdeling van het Europees Parlement, de situatie uitlegt. De nieuwe Outlook-app zou ernstige tekortkomingen hebben op het gebied van beveiliging en daardoor geblokkeerd zijn. ‘Installeer de app niet’ Euro1

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1