ITSA-24_Banner-stat_Visitors_750x100px_ENRockwell Automation opent nieuw Cyber Operations Center en werkt samen met Dragos en CrowdStrike

Rockwell_Automation_300250

Rockwell Automation, Inc. heeft vandaag nieuwe investeringen bekendgemaakt ter verbetering van het cybersecurity-aanbod. Daardoor kan het bedrijf zijn klanten - zowel op het gebied van informatietechnologie (IT) als operationele technologie (OT) - beter ondersteunen bij het opbouwen van een adequate bescherming tegen cyberbedreigingen. Deze investeringen omvatten niet alleen een strategische samenwerking met Dragos Inc. en CrowdStrike maar ook de oprichting van een nieuw Cybersecurity Operations Center in Israël.
 
Dankzij de samenwerking met Dragos en CrowdStrike en de start van het nieuwe Cyber Operations Center kan Rockwell Automation haar klanten helpen bij een pro-actieve aanpak van hun cybersecurity. Met het uitgebreide aanbod kunnen ze hun cybersecurity zowel voor, tijdens of na een incident efficiënt managen.
“De implementatie van een waterdichte cybersecurity is tegenwoordig een absolute noodzaak”, vindt Rachael Conrad, vice-president en general manager Global Services bij Rockwell Automation. “Voor fabrikanten begint een effectieve bescherming tegen cyberbedreigingen met een diepgaande kennis van hun OT-omgeving. We doen daarom extra investeringen in cybersecurity om het meest robuuste en specialistische IT/OT-aanbod op te bouwen dat voor de industrie beschikbaar is.”
 

Dreiging en incidentbestrijding

Rockwell Automation en Dragos, wereldwijd toonaangevend in cybersecurity voor industriële besturingssystemen en OT-omgevingen, hebben een samenwerking bekendgemaakt die de industriële expertise van Rockwell Automation combineert met de technologie en domeinexpertise van Dragos en zijn informatiediensten op het gebied van cyberdreigingen. De samenwerking verbetert de mogelijkheden van industriële klanten om zich beter te beschermen tegen cyberbedreigingen, er eerder op te kunnen reageren en sneller te herstellen na een incident.
 
Bij de samenwerking ligt de nadruk op informatie over potentiële bedreigingen en een snelle respons op incidenten. De gecombineerde kennis van de twee ondernemingen vergroot de snelheid waarmee klanten een inschatting kunnen maken van cyberbedreigingen en op incidenten kunnen reageren. Tevens bieden deskundigen van Rockwell Automation en Dragos een gezamenlijk ontwikkelde informatietool over bedreigingen aan.
 
Conrad: “Dankzij onze samenwerking met Dragos kunnen onze industriële automatiseringsklanten hun connected enterprise realiseren, omdat wij hen een veilige en beveiligde OT-infrastructuur bieden. Omdat de frequentie en de ernst van de bedreigingen in onze sector toenemen is het van cruciaal belang dat toonaangevende automatiseringsbedrijven samenwerken met vooraanstaande cybersecuritybedrijven; hun deskundigheid delen en gezamenlijk innoveren om onze klanten te beschermen.”
 

Cloud-gebaseerde endpointbescherming

Rockwell Automation en CrowdStrike, toonaangevend in cloud-delivered endpoint- en workload protection gaan samenwerken om end-to-end cybersecurity- en netwerkoplossingen aan klanten te leveren. Binnen de samenwerking worden projecten onderzocht voor de combinatie van het cloud-native AI-gebaseerde Falcon-platform van Crowdstrike en de netwerktechnologie en -diensten van Rockwell Automation, om gedifferentieerd pakket oplossingen amen te stellen voor de aanpak van mogelijke problemen met de cybersecurity bij de klant.
 
“De samenwerking van Rockwell Automation met CrowdStrike stelt ons in staat volledig geïntegreerde end-to-end industriële beveiligingsdiensten en oplossingen te bieden met het oog op alle mogelijke problemen waarmee de klant op het gebied van cybersecurity geconfronteerd kan worden. Van het vaststellen van dreigingen tot respons en herstel na incidenten”, zegt Conrad. “De combinatie van CrowdStrike’s toonaangevende platform voor end-point protection met Rockwells brede aanbod aan geïntegreerde beveiligingsproducten en -diensten geeft klanten toegang tot de meest complete beveiliging in de markt.”
 

Risicobeheer op afstand

Rockwell Automation heeft daarnaast een Cybersecurity Operations Center in Israël opgezet. Het centrum in Tel Aviv werd op 1 november jl. geopend en richt zich op het leveren van cybersecurity op afstand aan de wereldwijde klantenkring van Rockwell Automation. Het nieuwe center biedt -samen met de andere 15 servicecentra verspreid over de wereld - verbeterde managed services voor cybersecurity.
Het nieuwe center is een bewijs van de ambitie van Rockwell Automation om te blijven investeren in de wereldwijde deskundigheid en het dienstenportfolio op het gebied van cybersecurity. In 2020 nam Rockwell Automation Avnet over, een cybersecurity-aanbieder in Israël met ruim 20 jaar ervaring in cybersecuritydiensten, en Oylo, een aanbieder van industriële cybersecuritydiensten in Barcelona. Die overnames waren bedoeld ter verbetering van het aanbod van oplossingen voor industrial control en incident response. Tevens omvat het ecosysteem van Rockwell Automation partners van wereldklasse zoals Claroty en Cisco.
Lees ook
IGEL verdiept samenwerking met Microsoft en biedt mogelijkheden om end user computing te vereenvoudigen en veiliger te maken

IGEL verdiept samenwerking met Microsoft en biedt mogelijkheden om end user computing te vereenvoudigen en veiliger te maken

IGEL, aanbieder van een veilig en toekomstbestendig besturingssysteem voor endpoints, heeft de samenwerking met Microsoft uitgebreid. Hierdoor kunnen Windows-klanten nu profiteren van nieuwe integraties en verbeteringen. IGEL introduceert IGEL OS ondersteuning voor Windows 365 Frontline, nieuwe functionaliteiten voor Microsoft Intune en native sup1

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.