SANS Secure Europe helpt cyberaanvallen te voorkomen met cursussen

SANS Institute verzorgt van 4 tot en met 16 april SANS Secure Europe 2016, een Europese ICT-security opleidingsevenement in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Op het event worden 8 verschillende cursussen gegeven die securityverantwoordelijken helpen cyberaanvallen te voorkomen.

IT-beveiliging2_iStock_000023680539Large Het SANS Secure Europe 2016 programma bestaat uit 8 complementaire cursussen om de kennis en ervaring op ICT-securitygebied te verrijken. Het gaat onder andere om de cursus SANS SEC660, verzorgt door Stephen Sims. Sims is een expert op het gebied van reverse engineering, gevaarmodellering, benutten van zwakheden en aanvalssimulaties. “Tijdens SANS SEC660 leren cursisten hoe zij ICT-infrastructuren beter kunnen verdedigen tegen cyberaanvallen. Door zelf apparatuur aan te vallen, toegang proberen te krijgen tot cryptografische toepassingen en eigen aanvallen te ontwikkelen. In die cursus worden namelijk de meest geavanceerde inbraaktechnieken behandeld om het kennis- en ervaringsniveau te verhogen.”

Secure Europe 2016 programma

  • SEC401: Security Essentials Bootcamp Style, door Stephen Sims
  • SEC501:Advanced Security Essentials - Enterprise Defender, door Paul A. Henry
  • SEC503: Intrusion Detection In-Depth, door Jess Garcia
  • SEC504: Hacker Tools, Techniques, Exploits and Incident Handling, door Dave Shackleford
  • SEC566: Implementing & Auditing Critical Security Controls In-Depth, door James Tarala
  • SEC660: Advanced Penetration Testing, Exploit Writing & Ethical Hacking, door Stephen Sims
  • FOR408: Windows Forensic Analysis, door Rob Lee
  • FOR572: Advanced Network Forensics & Analysis, door Hagen

SANS Secure Europe 2016 vindt van 4 tot en met 16 april plaats in het Radisson Blu Hotel in Amsterdam. Bezoek voor meer informatie en aanmelding de website van het SANS Institute.

Lees ook
'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.