ITSA-24_Banner-stat_Visitors_750x100px_ENSOAR-specialist Phantom overgenomen door Splunk

Splunk neemt Phantom Cyber Corporation over, een bedrijf gespecialiseerd in Security Orchestration, Automation and Response (SOAR). Splunk wil de technologie van Phantom integreren in het Splunk platform. Het bedrijf betaalt 350 miljoen dollar voor Phantom.

"Phantom's werknemers en technologie zijn een significante uitbreiding en versterking van Splunk's visie voor het security zenuwcenter en business revolutie via IT", legt Doug Merritt, directeur en CEO van Splunk, uit. "Splunk is toegewijd aan het continu verleggen van de grenzen van technologie om onze klanten te helpen de antwoorden die zij nodig hebben te verkrijgen uit hun data. Ik ben zeer verheugd een definitieve overeenkomst te hebben bereikt met Phantom en kijk ernaar uit het team te verwelkomen bij Splunk."

Dreigingen sneller oplossen

"Sourabh Satish en ik hebben Phantom opgericht om Security Operations Center (SOC) analisten een voordeel te geven over concurrenten en een manier om automatisch en snel dreigingen op te lossen", aldus Olivier Friedrichs, oprichter en CEO van Phantom. Friedrichs stelt dat de combinatie van SOAR met het big data platform van Splunk security- en IT-teams voordeel oplevert en hen helpt de tijd die zij nodig hebben om dreigingen te elimineren verkort.

De combinatie van de technologie van Phantom en het platform van Splunk helpt SecOps teams:

  • cybersecurity te verbeteren en organisationele risico's te verkleinen met behulp van analytics-gedreven security.
  • sneller te reageren op incidenten
  • slimmer te werken en uitdagingen voor personeel te verkleinen

In eerste helft van 2018 afgerond

Friedrichs gaat rapporteren aan Haiyan Song, senior vice president en algemeen directeur voor security markten bij Splunk. Naar verwachting wordt de overname van Phantom in de eerste helft van 2018 afgerond. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Lees ook
KnowBe4 rondt overname Egress af

KnowBe4 rondt overname Egress af

KnowBe4, aanbieder van ‘s werelds grootste security awareness training en gesimuleerde phishing platform, kondigt de afronding aan van de overname van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mailbeveiliging.

ESET is Customers' Choice voor middelgrote ondernemingen volgens 2024 Gartner Peer Insights

ESET is Customers' Choice voor middelgrote ondernemingen volgens 2024 Gartner Peer Insights

ESET, een wereldwijd leider op het gebied van cybersecurityoplossingen, is uitgeroepen tot Customers' Choice voor middelgrote ondernemingen in het 2024 Gartner® Peer Insights™ 'Voice of the Customer' rapport voor Endpoint Protection Platforms.

39% van de bedrijven in België verwacht in 2024 een cyberaanval, terwijl maar 27% daarop is voorbereid

39% van de bedrijven in België verwacht in 2024 een cyberaanval, terwijl maar 27% daarop is voorbereid

Cloudflare heeft een onderzoek gepubliceerd naar de cyberdreigingen en -beveiliging bij Europese bedrijven, waaronder in België. Het rapport 'Een schild voor de toekomst: het Belgische cyberdreigingslandschap', bevat informatie over hoe organisaties omgaan met het toenemende aantal cyberdreigingen