Tor-router Anonabox bevat ernstige beveiligingsfouten

De Anonabox is een router die het dataverkeer van gebruikers via het anonimiseringsnetwerk Tor stuurt. Het blijkt echter niet goed gesteld te zijn met de beveiliging van de router. Aangezien de problemen niet via een update kunnen worden opgelost stuurt Anonabox alle getroffen klanten een nieuwe router.

De routers blijken echter een ernstige kwetsbaarheid te bevatten. Gebruikers kunnen hun WiFi-verbinding niet beveiligen met een wachtwoord. Daarnaast bleek ook de beveiliging van de router een fout te bevatten. De beveiligingsgaten stellen aanvallers in staat de Anonabox over te nemen en gebruikers af te luisteren.

Getroffen klanten ontvangen een nieuwe router. Slecht nieuws voor Sochule Incorporate, het bedrijf dat Anonabox heeft overgenomen en als product op de markt heeft gebracht. De Anonabox is ontwikkeld met behulp van financiering die is opgehaald via het crowdfundingplatform Indiegogo.

Meer over
Lees ook
ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie