Wireshark: Netwerk Analyse en Security Training

SCOS-WireShark-400300

Als Wireshark University Partner organiseert SCOS Training te Amsterdam-Hoofddorp eerdaags een reeks nieuwe Wireshark Trainingen. Wireshark is onbetwist de populairste gratis netwerk analyse tool met meer dan 1 miljoen downloads per maand (www.wireshark.org).

SCOS Training is de enige Europese Wireshark Certified Training Center welke de officiële trainingen verzorgt namens de Wireshark Foundation USA. De trainingen worden in Hoofddorp, In-Compagnie danwel On-Line/Virtueel door een Certified Trainer van de Wireshark University USA gegeven. In de trainingen zal diepgaand worden ingegaan op het efficiënt gebruiken van Wireshark en de packet-level TCP/IP communicatie door het bestuderen van zowel het correct als verkeerd gedragen van netwerken. Verder zal het beoordelen van zowel normaal als abnormale communicatie patronen van de TCP/IP toepassing en de meest gangbare applicaties worden bestudeerd, zoals DHCP, DNS, FTP, Telnet, HTTP, POP en SMTP. De nadruk gedurende de training zal sterk liggen op hands-on lab oefeningen en case studies uit de praktijk. Hiermee wordt kennis opgedaan welke direct na de training gebruikt kan worden.

Onze trainers zijn Wireshark University Certified Instructors, lid van FBI InfraGard, het Computer Security Institute, het IEEE en het Cyber Warfare Forum Initiative. Ze spreken regelmatig op regionale, nationale en internationale evenementen op het gebied van netwerken en beveiliging.

Aanstaande September en Oktober zijn de volgende Virtual Classroom Trainingen gepland: Wireshark University TCP/IP Analysis and Troubleshooting with Wireshark (20 Sep – 24 Sep 2021) en Wireshark University Masterclass Advanced Network & Security Analysis (27 Sep – 1 Okt 2021).

Het herkennen, diagnosticeren en het bieden van oplossingen voor alledaagse netwerkproblemen is van vitaal belang in de huidige IT-wereld; deze cursussen omvatten belangrijke Wireshark-vaardigheden, zoals aangepaste softwareconfiguratie, packet capture en analysetechnieken. Succesvolle afronding van deze cursussen biedt meer inzicht in netwerk- en forensische analyse.

Belangrijke onderzoeksgebieden zijn onder meer: protocolgedrag, analyse en herkenning van bedreigingen voor een aantal van de kritische protocollen, waaronder IPv4, DHCPv4, TCP, UDP, DNS, ICMPv4, evenals algemene internetgebaseerde gebruikersprotocollen zoals HTTP. Specifieke nadruk op gespecialiseerde, real-world analysetechnieken, waaronder reconstructie van dataverkeer. Real-world voorbeelden worden tijdens de cursus gebruikt in combinatie met tal van praktische oefeningen om in de praktijk bewezen analysevaardigheden eigen te maken.

Voor deelname aan deze Official Wireshark University Virtual Trainingen:  info@scos.training  SCOS Training verzorgt tevens in-house trainingen.

 

Voor meer informatie:

https://scos.training/

https://www.wireshark.org/

Lees ook
Omroepdirecteur gehackt TV5: ‘We hebben een blunder gemaakt’

Omroepdirecteur gehackt TV5: ‘We hebben een blunder gemaakt’

Yves Bigot, omroepdirecteur van de gehackt Franse televisiezender TV5Monde, erkent op het gebied van IT-beveiliging de fout in te zijn gegaan. Bigot spreekt van een blunder. De Franse televisiezender werd vorige week aangevallen door cybercriminelen. In een reportage die hierover werd gemaakt was te zien hoe wachtwoorden op post-it briefjes op het1

Palo Alto Networks lanceert kennisnetwerk rond cybersecurity

Palo Alto Networks lanceert kennisnetwerk rond cybersecurity

Palo Alto Networks lanceert de Palo Alto Networks Fuel User Group. De wereldwijde community is opgericht om kennis te delen en best practices onder security professionals uit verschillende sectoren aan te jagen. Het lidmaatschap geeft security professionals de mogelijkheid om in contact te komen met specialisten van Palo Alto Networks en biedt exc1

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1