Disney: ‘Geen film buitgemaakt door cybercriminelen’

hacker

Bog Iger, CEO van Disney, stelt dat de cybercriminelen die de filmstudio hebben geprobeerd af te persen in werkelijkheid geen film hebben gestolen. Wel bevestigt Iger dat cybercriminelen hebben bedrijf hebben geprobeerd te chanteren.

Dit zegt Iger in een interview met Yahoo! Finance. Iger meldde vorige week nog dat Disney wordt afgeperst door cybercriminelen die dreigden een aankomende bioscoopfilm van de studio te publiceren. De cybercriminelen zouden een ‘enorm bedrag’ in bitcoins hebben geëist, al is niet duidelijk hoe hoog het bedrag precies was.

'Dreiging was niet echt'

Iger geeft aan dat Disney deze dreiging serieus heeft genomen, maar niet gelooft dat de dreiging echt was. Het bedrijf is dan ook niet ingegaan op de eisen van de cybercriminelen en heeft het geëiste losgeld dus niet betaald.

De website Deadline wist op basis van anonieme bronnen te melden dat het gaat om de film Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Tales. Deze film draait inmiddels onder de naam ‘Pirates of the Carribbean: Salazar’s Revenge’ in zowel Nederlandse als Belgische bioscopen.

Orange is The New Black

Onlangs werd het vijfde seizoen van de Netflix-serie Orange is The New Black wel online gepubliceerd na een chantagepoging. Netflix weigerde het losgeld te betalen, waarna de aanvallers tien afleveringen van het vijfde seizoen van de serie online hebben gepubliceerd.

Meer over
Lees ook
Miljard dollar gestolen in grootste digitale bankroof aller tijden

Miljard dollar gestolen in grootste digitale bankroof aller tijden

Een groep cybercriminelen heeft in twee jaar tijd maar liefst een miljard dollar weten buiten te maken bij banken en financiële instellingen. Kaspersky Lab spreekt van de allergrootste digitale bankroof aller tijde. De aanvallen zouden zijn uitgevoerd door Carbanak, een hackersgroep die wereldwijd actief is. Leden zouden onder andere uit China, Ru1

Des pirates détournent les données médicales de dizaines de millions d'Américains

Des pirates viennent à nouveau de mettre la main sur d'énormes quantités de données personnelles. En effet, des cybercriminels se sont introduits par effraction chez Anthem, l'un des plus gros assureurs médicaux des Etats-Unis pour y dérober les données clients de dizaines de millions d'Américains. Anthem a reconnu cette cyberattaque dans une déclaration. Des pirates se seraient introduits dans les systèmes IT de l'assureur pour y copier des informations personnelles de dizaines de millions de clients. Il s'agit notamment de noms, dates de naissance, numéros de sécurité sociale, ID médicales,1

Facebook lanceert platform om informatie over cybercrime uit te wisselen

Facebook wil bedrijven helpen cyberaanvallen effectiever en efficiënter aan te pakken door een platform op te zetten voor het delen van informatie over cybermisdaad. Bedrijven kunnen allerlei data over cyberaanvallen waarmee zij zijn geconfronteerd delen met andere bedrijven, die deze data kunnen inzetten om cyberaanvallen eerder op te sporen en beter aan te kunnen pakken. Het nieuwe platform heet ThreatExchange. Bedrijven die doelwit worden van cybercriminelen, kunnen data die zij over de aanval verzamelen op het platform delen met andere bedrijven. Denk hierbij aan malafide URL’s die worden1