Lijsten met ruim een miljard inloggegevens online verschenen

Password

Twee lijsten met de inloggegevens voor in totaal ruim een miljard gebruikersaccounts zijn online verschenen. De gegevens zijn toegevoegd aan HaveIBeenPwned.com, de website van beveiligingsonderzoekers Troy Hunt waar gebruiker sdoor hun e-mailadres op te geven kunnen controleren of hun inloggegevens zijn uitgelekt.

Dit meldt Hunt op zijn blog. Hunt vermoedt dat de lijsten een combinatie van inloggegevens bevatten die zijn uitgelekt tijdens eerdere datalekken. Een fors deel van de e-mailadressen is al langer opgenomen in de database van HaveIBeenPwned.com. Enkele honderden miljoenen accounts stonden echter nog niet eerder op de lijst en zijn nu toegevoegd. Overigens zijn alleen e-mailadressen opgenomen in de database; de bijbehorende wachtwoorden worden door Hunt niet gepubliceerd.

Hunt stelt dat gebruikers de twee lijsten met inloggegevens zouden moeten zien als een herinnering dat zij moeten overstappen op een password manager en sterke, unieke wachtwoorden moeten gebruiken voor ieder account. De beveiligingsonderzoeker waarschuwt dat cybercriminelen met behulp van uitgelekte inloggegevens proberen in te loggen bij andere online diensten. Hunt adviseert daarom bij iedere online dienst en website een uniek wachtwoord te gebruiken om dit te voorkomen.

Lees ook
Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys publiceert de voorspellingen voor 2024. Volgens Paul Baird, Field Chief Technical Security Officer van Qualys, moeten CISO’s volgend jaar meer doen met minder. “Zij willen dit mogelijk maken door IT-beveiligingsoplossingen te consolideren en door automatisering te introduceren in hun teams, maar ze willen daarbij wel de verwachtingen van AI1

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

Van de manipulatie van grote taalmodellen tot vishing met AI-gebaseerde chatbots, kunstmatige intelligentie drukt in 2024 een grote stempel op het cybersecuritylandschap. Dit voorspelt het WatchGuard Threat Lab van WatchGuard Technologies in zijn Cybersecurity Predictions voor 2024.

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Het recente 'Cyber-Resilient CEO' rapport van Accenture legt een verrassende realiteit bloot: ondanks dat bijna alle CEO's van grote, internationale bedrijven (96%) het belang van cybersecurity erkennen, maakt 74% zich zorgen over hun vermogen om cyberdreigingen succesvol het hoofd te bieden.