ITSA-24_Banner-stat_Visitors_750x100px_EN



Nieuws over Kaspersky

Kaspersky-280210-2021

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

 

Op ITchannelPRO zijn over de twee besluiten artikelen geschreven waarbij ook naar de Nederlandse en Belgische context is gekeken. Daarover kan worden gesteld dat de Amerikaanse besluiten gevolgen zullen hebben voor bedrijven en personen in Nederland en België die zaken doen met een van de drie gesanctioneerde Kasperksy entiteiten of de twaalf personen die op een zwarte lijst zijn gezet.

 

Bedrijven met een Amerikaanse aandeelhouder of grote klanten uit dat land zullen – tot zover dat al niet het geval was – vragen gaan krijgen of zaken wordt gedaan met Kaspersky. Iedereen heeft het immers kunnen lezen in de krant of online. Het nieuws is op meer kanalen verschenen dan alleen tech georiënteerde titels.

 

Het tweede sanctiebesluit, dat gericht is op bestuurders van de bedrijven die in Rusland actief zijn, is voor het gros van de bedrijven wat minder relevant, maar kan evenzo leiden tot vragen over de commerciële banden met het bedrijf.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.