ITSA-24_Banner-stat_Visitors_750x100px_EN



Nieuws over Kaspersky

Kaspersky-280210-2021

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

 

Op ITchannelPRO zijn over de twee besluiten artikelen geschreven waarbij ook naar de Nederlandse en Belgische context is gekeken. Daarover kan worden gesteld dat de Amerikaanse besluiten gevolgen zullen hebben voor bedrijven en personen in Nederland en België die zaken doen met een van de drie gesanctioneerde Kasperksy entiteiten of de twaalf personen die op een zwarte lijst zijn gezet.

 

Bedrijven met een Amerikaanse aandeelhouder of grote klanten uit dat land zullen – tot zover dat al niet het geval was – vragen gaan krijgen of zaken wordt gedaan met Kaspersky. Iedereen heeft het immers kunnen lezen in de krant of online. Het nieuws is op meer kanalen verschenen dan alleen tech georiënteerde titels.

 

Het tweede sanctiebesluit, dat gericht is op bestuurders van de bedrijven die in Rusland actief zijn, is voor het gros van de bedrijven wat minder relevant, maar kan evenzo leiden tot vragen over de commerciële banden met het bedrijf.

Lees ook
Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.