Oracle neemt cloud beveiliger Palerra over

Oracle neemt Palerra over, een leverancier van software voor het beveiligen van cloud diensten. Oracle wil de LORIC dienst van Palerra gaan combineren met zijn eigen Oracle Identity Cloud Service (IDaaS).

LORIC is een cloud gebaseerde oplossing van Palerra waarmee inzicht kan worden verkregen in het gebruik van de cloud, cloud diensten kunnen worden beveiligd en het gedrag van gebruikers kan worden geanalyseerd. Door deze oplossing te combineren met zijn eigen IDaaS wil Oracle de beveiliging, applicaties, API’s, data en infrastructuur biedenom klanten te helpen veilig de cloud te omarmen.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. De overname moet nog worden goedgekeurd door aandeelhouders. Beide bedrijven blijven onafhankelijk opereren tot de overname is afgerond. Het management en het team van Palerra treedt zodra de overname is afgerond in dienst bij Oracle. Oracle stelt de product roadmap van Palerra nog te onderzoeken en klanten van het bedrijf op korte termijn op de hoogte te zullen stellen van verdere ontwikkelingen. Oracle belooft klanten van Palerra een betere integratie met andere producten van Oracle.

Lees ook
KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1