SDK van Virtru helpt end-to-end encryptie toe te voegen aan cloud apps

encryptie

Virtru lanceert een nieuwe Software Development Kit (SDK) voor het Virtru Encryption-as-a-Service (EaaS) platform. De SDK helpt ontwikkelaars end-to-end versleuteling toe te voegen aan iedere Software-as-a-Service (SaaS) applicatie.

Versleuteling is populair sinds de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden over massale afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Ook Virtru zet in op encryptie met haar end-to-end encryptieplatform Virtru EaaS. Dit platform biedt onder andere sleutelbeheer, toegangscontrole en identiteitsbeheer. Daarnaast biedt Virtru gebruikers sinds kort de mogelijkheid de fysieke locatie van encryptiesleutels te bepalen.

“Onze missie bij Vitru is encryptie zo eenvoudig te maken dat iedereen zijn meest gevoelige informatie kan beschermen”, zegt Will Ackerly, CTO en medeoprichter van Virtru. De SDK speelt hierbij een belangrijke rol. Deze kit maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger end-to-end versleuteling toe te voegen aan bestaande apps.

Lees ook
Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Qualys maakt vandaag bekend dat het scannen van Infrastructure as Code (IaC) toevoegt aan zijn CloudView-applicatie. Met deze oplossing kunnen misconfiguraties al vroeg in de ontwikkelingscyclus ontdekt en verholpen worden. Dit voorkomt risico's in de productieomgeving.

Een mensgerichte aanpak is cruciaal voor cloudbeveiliging

Een mensgerichte aanpak is cruciaal voor cloudbeveiliging

Gebruikers, apps en data bevinden zich tegenwoordig vaak niet meer achter de veilige bedrijfsomgeving. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen op afstand werken sinds de coronapandemie. Werknemers delen gevoelige data zonder toezicht. En cybercriminelen kunnen cloudaccounts van gebruikers compromitteren om geld en waardevolle data te stelen.

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1