Wibu-Systems helpt industriële IoT-apparatuur te beveiligen met nieuwe security module

Wibu-Systems presenteert op de Embedded World beurs (hal 4, stand 540) CmASIC, de nieuwe generatie applicatiespecifieke security module gericht op intelligente toepassingen. CmASIC biedt producenten van intelligente apparaten een pasklare oplossing voor de beveiliging tegen cyberaanvallen en reverse engineering op het eindpunt van een IoT omgeving.

Door vanaf het eerste ontwerp beveiliging in te bouwen, kunnen apparatenbouwers hun IoT-oplossingen beschermen tegen ongeoorloofd gebruik of inbreuk op intellectuele eigendommen, waaronder software voor de besturing van processen. Elk eindapparaat binnen een IoT netwerk kan met behulp van een CmASIC module onder alle omstandigheden en op elk moment worden geïdentificeerd. Gevoelige data zoals encryptie sleutels, productiegegevens, configuratie instellingen wordt veilig bewaard op de CmASIC. De gangbare standaarden voor de symmetrische en asymmetrische beveiligingsleutels (128-bit AES, SHA-256, 2048-bit RSA of 224-bit ECC) zijn opgeslagen in het vaste geheugen van de Infinion chip, die voldoet aan de CC EAL 5+, FIPS 140-2 en EMVC0 certificeringnormen. De beveiligingscontroller kan werken met bedrijfstemperaturen die liggen tussen -40° C tot +105° C, waarmee deze geschikt is voor gebruik in industriële toepassingen.

Het integreren van de CmASIC met andere componenten binnen de behuizing van een willekeurig apparaat is eenvoudig dankzij het compacte VQFN-32 5x5 mm chippakket. Hierop zijn zowel een USB-aansluiting als een SPI-interface voor energiezuinige apparaten aanwezig. De CmASIC is te gebruiken met alle gangbare besturingsystemen die het CodeMeter beveiliging en registratiesysteem voor softwarelicenties ondersteunen. Het gaat hierbij om Windows, Linux, macOS voor PC’s, Embedded Linux, Windows Embedded for embedded systems, Linux RT, VxWorks, QNX for RTOS, CODESYS, B&R en Rockwell voor PLC’s.

CmASIC van Wibu-Systems

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?