Wibu-Systems helpt industriële IoT-apparatuur te beveiligen met nieuwe security module

Wibu-Systems presenteert op de Embedded World beurs (hal 4, stand 540) CmASIC, de nieuwe generatie applicatiespecifieke security module gericht op intelligente toepassingen. CmASIC biedt producenten van intelligente apparaten een pasklare oplossing voor de beveiliging tegen cyberaanvallen en reverse engineering op het eindpunt van een IoT omgeving.

Door vanaf het eerste ontwerp beveiliging in te bouwen, kunnen apparatenbouwers hun IoT-oplossingen beschermen tegen ongeoorloofd gebruik of inbreuk op intellectuele eigendommen, waaronder software voor de besturing van processen. Elk eindapparaat binnen een IoT netwerk kan met behulp van een CmASIC module onder alle omstandigheden en op elk moment worden geïdentificeerd. Gevoelige data zoals encryptie sleutels, productiegegevens, configuratie instellingen wordt veilig bewaard op de CmASIC. De gangbare standaarden voor de symmetrische en asymmetrische beveiligingsleutels (128-bit AES, SHA-256, 2048-bit RSA of 224-bit ECC) zijn opgeslagen in het vaste geheugen van de Infinion chip, die voldoet aan de CC EAL 5+, FIPS 140-2 en EMVC0 certificeringnormen. De beveiligingscontroller kan werken met bedrijfstemperaturen die liggen tussen -40° C tot +105° C, waarmee deze geschikt is voor gebruik in industriële toepassingen.

Het integreren van de CmASIC met andere componenten binnen de behuizing van een willekeurig apparaat is eenvoudig dankzij het compacte VQFN-32 5x5 mm chippakket. Hierop zijn zowel een USB-aansluiting als een SPI-interface voor energiezuinige apparaten aanwezig. De CmASIC is te gebruiken met alle gangbare besturingsystemen die het CodeMeter beveiliging en registratiesysteem voor softwarelicenties ondersteunen. Het gaat hierbij om Windows, Linux, macOS voor PC’s, Embedded Linux, Windows Embedded for embedded systems, Linux RT, VxWorks, QNX for RTOS, CODESYS, B&R en Rockwell voor PLC’s.

CmASIC van Wibu-Systems

Lees ook
Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1