Wibu-Systems helpt industriële IoT-apparatuur te beveiligen met nieuwe security module

Wibu-Systems presenteert op de Embedded World beurs (hal 4, stand 540) CmASIC, de nieuwe generatie applicatiespecifieke security module gericht op intelligente toepassingen. CmASIC biedt producenten van intelligente apparaten een pasklare oplossing voor de beveiliging tegen cyberaanvallen en reverse engineering op het eindpunt van een IoT omgeving.

Door vanaf het eerste ontwerp beveiliging in te bouwen, kunnen apparatenbouwers hun IoT-oplossingen beschermen tegen ongeoorloofd gebruik of inbreuk op intellectuele eigendommen, waaronder software voor de besturing van processen. Elk eindapparaat binnen een IoT netwerk kan met behulp van een CmASIC module onder alle omstandigheden en op elk moment worden geïdentificeerd. Gevoelige data zoals encryptie sleutels, productiegegevens, configuratie instellingen wordt veilig bewaard op de CmASIC. De gangbare standaarden voor de symmetrische en asymmetrische beveiligingsleutels (128-bit AES, SHA-256, 2048-bit RSA of 224-bit ECC) zijn opgeslagen in het vaste geheugen van de Infinion chip, die voldoet aan de CC EAL 5+, FIPS 140-2 en EMVC0 certificeringnormen. De beveiligingscontroller kan werken met bedrijfstemperaturen die liggen tussen -40° C tot +105° C, waarmee deze geschikt is voor gebruik in industriële toepassingen.

Het integreren van de CmASIC met andere componenten binnen de behuizing van een willekeurig apparaat is eenvoudig dankzij het compacte VQFN-32 5x5 mm chippakket. Hierop zijn zowel een USB-aansluiting als een SPI-interface voor energiezuinige apparaten aanwezig. De CmASIC is te gebruiken met alle gangbare besturingsystemen die het CodeMeter beveiliging en registratiesysteem voor softwarelicenties ondersteunen. Het gaat hierbij om Windows, Linux, macOS voor PC’s, Embedded Linux, Windows Embedded for embedded systems, Linux RT, VxWorks, QNX for RTOS, CODESYS, B&R en Rockwell voor PLC’s.

CmASIC van Wibu-Systems

Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1