Wibu-Systems looft €50.000 uit voor kraken van encryptie-methode Blurry Box

Wibu-Systems heeft op de eerste dag van de Hannover Messe een wereldwijde hackers contest aangekondigd waarin de nieuwe encryptiemethodiek Blurry Box op de korrel wordt genomen. Deelnemers krijgen drie weken de tijd om de code te kraken en maken kans op het winnen van €50.000.

Wibu-Systems legt zich toe op beveiliging van gedigitaliseerde bronnen, zoals data en software code. Steeds vaker vormen die het waardevolle intellectuele eigendom van een organisatie. De deelnemers aan de contest moeten een met Blurry Box beveiligde game applicatie hacken en tonen dat ze de software kunnen starten zonder internetverbinding en het daarmee samenhangende beveiligde hardware component. De inbraken worden direct doorgegeven aan een externe jury van prominente Duitse wetenschappers in IT-beveiliging, verbonden aan respectievelijk het Horst Goertz Instituut (HGI) en het Instituut voor Internet Beveiliging – if(is).

Jury

De inbraken worden beoordeeld door een jury. Deze jury bestaat uit Professor Dr. Thorsten Holz, Professor Dr. Christof Paar en Professor Dr. Norbert Pohlmann. Zij vervullen tevens een rol bij het zoeken naar nieuwe talenten in IT-beveiliging.

In 2014 kende de Stichting Horst Goertz de eerste prijs toe aan Blurry Box bij de German IT Security Awards en noemde het concept de meest effectieve benadering van beveiliging van software volgens het Kerckhoffs principe tegen sabotage, piraterij en reverse engineering. Toen werd de encryptiemethode voor het eerst gepresenteerd door de bij de ontwikkeling betrokken partijen: Wibu-Systems, het Karlsruhe Instituut voor Technologie (KIT) en hun onderzoekscentrum FZI.

Methode valideren

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, over zijn strategie: “In 2001, 2007 en 2010 organiseerden we soortgelijke hackers wedstrijden. Na een intensieve samenwerking met onze partner KIT en FZI gedurende de afgelopen jaren, zijn we gereed om Blurry Box aan testen te onderwerpen alvorens we deze integreren in onze vlaggenschip technologie CodeMeter en beschikbaar stellen aan de klanten. Wij doen niet aan ’security by obscurity’, maar stellen de internationale gemeenschap in staat om de methode te valideren. De huidige ’connected’ samenleving heeft dringend behoefte aan betere beveiligingsmethoden. Hiervoor kunnen we nu een oplossing bieden.”

Meer over
Lees ook
Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Zijn apparatuur en software nog wel te vertrouwen?

Mensen worden via hun identiteitsbewijs, DigiD, gebruikersnaam en wachtwoord gecontroleerd en vertrouwd. Maar hoe zit het eigenlijk met het steeds grotere aantal apparaten? Naarmate meer apparaten met het Internet of Things (IoT) worden verbonden en software (onder andere via DevOps) een grotere rol in ieders leven gaat spelen, wordt digitaal vert1

Nieuwe ransomware Zenis vernietigt backups

Nieuwe ransomware Zenis vernietigt backups

Een nieuwe vorm van ransomware genaamd Zenis versleutelt niet alleen data op getroffen systemen, maar probeert ook gericht backups van slachtoffers te vernietigen. De ransomware heeft al meerdere slachtoffers gemaakt. Zenis is ontdekt door MalwareHunterTeam, dat de ransomware samen met Bleeping Computer heeft geanalyseerd. MalwareHunterTeam heeft1