Wibu-Systems looft €50.000 uit voor kraken van encryptie-methode Blurry Box

Wibu-Systems heeft op de eerste dag van de Hannover Messe een wereldwijde hackers contest aangekondigd waarin de nieuwe encryptiemethodiek Blurry Box op de korrel wordt genomen. Deelnemers krijgen drie weken de tijd om de code te kraken en maken kans op het winnen van €50.000.

Wibu-Systems legt zich toe op beveiliging van gedigitaliseerde bronnen, zoals data en software code. Steeds vaker vormen die het waardevolle intellectuele eigendom van een organisatie. De deelnemers aan de contest moeten een met Blurry Box beveiligde game applicatie hacken en tonen dat ze de software kunnen starten zonder internetverbinding en het daarmee samenhangende beveiligde hardware component. De inbraken worden direct doorgegeven aan een externe jury van prominente Duitse wetenschappers in IT-beveiliging, verbonden aan respectievelijk het Horst Goertz Instituut (HGI) en het Instituut voor Internet Beveiliging – if(is).

Jury

De inbraken worden beoordeeld door een jury. Deze jury bestaat uit Professor Dr. Thorsten Holz, Professor Dr. Christof Paar en Professor Dr. Norbert Pohlmann. Zij vervullen tevens een rol bij het zoeken naar nieuwe talenten in IT-beveiliging.

In 2014 kende de Stichting Horst Goertz de eerste prijs toe aan Blurry Box bij de German IT Security Awards en noemde het concept de meest effectieve benadering van beveiliging van software volgens het Kerckhoffs principe tegen sabotage, piraterij en reverse engineering. Toen werd de encryptiemethode voor het eerst gepresenteerd door de bij de ontwikkeling betrokken partijen: Wibu-Systems, het Karlsruhe Instituut voor Technologie (KIT) en hun onderzoekscentrum FZI.

Methode valideren

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, over zijn strategie: “In 2001, 2007 en 2010 organiseerden we soortgelijke hackers wedstrijden. Na een intensieve samenwerking met onze partner KIT en FZI gedurende de afgelopen jaren, zijn we gereed om Blurry Box aan testen te onderwerpen alvorens we deze integreren in onze vlaggenschip technologie CodeMeter en beschikbaar stellen aan de klanten. Wij doen niet aan ’security by obscurity’, maar stellen de internationale gemeenschap in staat om de methode te valideren. De huidige ’connected’ samenleving heeft dringend behoefte aan betere beveiligingsmethoden. Hiervoor kunnen we nu een oplossing bieden.”

Meer over
Lees ook

Zwaar beveiligde smartphone KATIM aan eerste klanten geleverd (video)

De beveiligde smartphone KATIM van het in Abu Dhabi gevestigde beveiligingsbedrijf DarkMatter wordt sinds kort aan de eerste klanten geleverd. Deze smartphone is volledig gericht op beveiliging en versleutelt standaard ieder telefoongesprek van gebruikers. Ook bevat het apparaat een fysieke knop aan de zijkant waarmee zowel de camera als microfoon in het apparaat fysiek worden losgekoppeld om spionage tegen te gaan. De smartphone draait op het zelfontwikkelde en beveiligde besturingssysteem KATIM OS, dat op Android is gebaseerd. Gebruikers krijgen daarnaast toegang tot door DarkMatter ontwikk1

Wibu-Systems voegt ondersteuning voor Intel SGX toe aan CodeMeter

Wibu-Systems voegt ondersteuning voor Intel SGX toe aan CodeMeter

CodeMeter, een technologie van Wibu-Systems voor softwarebescherming en licentiemanagement, kan voortaan worden gebruikt in combinatie met Intel Software Guard Extensions (Intel SGX) op Windows platformen. De CodeMeter technologie is gericht het automatisch dan wel handmatig beschermen van software, firmware en data. De CodeMeter technologie bied1

Wibu-Systems introduceert CMStick/BMC dongle

Wibu-Systems introduceert CMStick/BMC dongle

Wibu-Systems presenteert tijdens Embedded World van 27 februari tot en met 1 maart CMStick/BMC, het nieuwste lid van de familie van dongles voor het veilig opslaan van cryptografische sleutels en softwarelicenties. CmStick/BMC is een System in Package (SiP) met een metalen behuizing, ondersteuning voor USB 3.1 voor snelle dataoverdracht en een SL1