Bomgar maakt remote rotatie van credentials voor gedistribueerde omgevingen mogelijk

Bomgar, leverancier van enterprise-oplossingen voor secure access, introduceert Bomgar Vault 17.1: de nieuwste versie van hun enterprise managementoplossing voor wachtwoorden en credentials. De oplossing helpt organisaties om gedeelde en gevoelige credentials, die zij delen met geautoriseerde gebruikers en IT-leveranciers, veilig te stellen, te managen en te administreren.

Door middel van de RotateAnywhere-technologie kunnen inloggegevens via een online netwerk remote worden geroteerd, zonder tussenkomst van een VPN-connectie of de inzet van Software Defined Networking (SDN). Hiermee verhoogt de oplossing de veiligheid, compliancy en productiviteit door:

  • snel en gemakkelijk toegewezen inloggegevens beschikbaar te stellen aan beveiligingsspecialisten en IT-professionals;
  • het beheren en geautomatiseerd roteren van wachtwoorden;
  • het veilige gebruik van gedeelde accounts.

Inloggegevens doelwit cybercrime

Met het stijgende aantal cyberaanvallen, waarbij inloggegevens vaak het belangrijkste doelwit zijn, wordt de bescherming van inloggegevens steeds belangrijker. Eén onoplettende of onervaren gebruiker kan net zo gevaarlijk zijn als een cybercrimineel. Bomgar Vault 17.1 maakt het eenvoudig om toegekende inloggegevens inzichtelijk te maken en deze in een beschermde omgeving te plaatsen waar deze gecontroleerd en geroteerd worden.

Stuart Facey, VP EMEA bij Bomgar: “Veel van onze klanten, waaronder banken, zorginstellingen en managed service providers, kwamen bij ons met uitdagende vraagstukken rondom het roteren en willekeurig toekennen van inloggegevens voor hun op afstand beheerde netwerken. Klanten willen niet de risico’s en kosten dragen van meerdere VPN’s die nodig zijn bij de inzet van de traditionele enterprise wachtwoordmanagementoplossingen. In antwoord daarop hebben wij RotateAnywhere ontwikkeld, waarmee organisaties de veiligheid van hun gedistribueerde omgevingen en ecosysteem verder kunnen optimaliseren.”

Infrastructuur beter beschermen

Marcel Schipper, Manager Outsourcing Services bij Pink Elephant, is erg blij met de nieuwe release van Bomgar Vault: “Eén van de grootste securitydreigingen, het hacken van een privilege of administrator account, wordt hiermee zo veel mogelijk voorkomen. Met Bomgar Vault bieden we klanten het comfort dat de infrastructuur die zij aan ons toevertrouwen, nog beter beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang en dat alle beheeractiviteiten worden gelogd. Voor klanten die aan auditverplichtingen moeten voldoen maakt de oplossing het proces van controles en rapportages een stuk gemakkelijker.”

Lees ook
'Bestuurders moeten meer aandacht besteden aan beveiliging van IoT'

'Bestuurders moeten meer aandacht besteden aan beveiliging van IoT'

De beveiliging van slimme apparaten die met het internet zijn verbonden, staat te weinig op het netvlies van bestuurders. Nu investeert een minderheid (46%) in de beveiliging van deze zogenoemde Internet of Things-apparaten. Daarmee valt het buiten de top-5 van investeringsgebieden rondom cybersecurity. Dat zegt Gerwin Naber, verantwoordelijk voor1

Waarom kiezen we zwakke wachtwoorden?

Waarom kiezen we zwakke wachtwoorden?

Gebruikers staan er niet om bekend altijd verstandig om te springen met wachtwoorden. Zo kiezen veel gebruikers te zwakke wachtwoorden en gebruiken zij hetzelfde wachtwoord voor meerdere online diensten. De oorzaak van dit gedrag? Enerzijds hebben we de neiging zwakke wachtwoorden te kiezen omdat we graag alle wachtwoorden willen onthouden, terwij1

Cybersecurity experts willen oorlog tussen privacy en security beeïndigen

Cybersecurity experts willen oorlog tussen privacy en security beeïndigen

Een groep cybersecurity experts verenigt hun krachten en wil in discussie gaan met overheidsfunctionarissen om de oorlog tussen privacy en security te beëindigen. Via het Digital Equilibrium Project willen de experts een productief dialoog opzetten over de balans tussen beveiliging en privacy in een verbonden wereld. Het Digital Equilibrium Projec1