ITSA-24_Banner-stat_Visitors_750x100px_ENEagle Eye Networks haalt 40 miljoen dollar op voor de transformatie van camerabeveiliging door het combineren van cloud en AI

eagle_eye_networks400300

Eagle Eye Networks, wereldwijd leider in cloud-gebaseerde camerabeveiliging, heeft 40 miljoen dollar opgehaald tijdens een Series E-financieringsronde van venture capital-investeerder Accel. Hiermee wil het zijn groeitempo opvoeren en zijn leiderschap in cloud camerabeveiliging uitbreiden. Eagle Eye maakt binnen zijn cloud-platform gebruik van artificial intelligence voor nieuwe toepassingen van camerabeveiliging en helpt bedrijven in alle delen van de wereld met het verbeteren van veiligheid, beveiliging, bedrijfsprocessen en klantenservice.

Camerabeveiliging zoals wij die nu nog kennen biedt diverse beveiligingsfuncties, waaronder bewegingsdetectie en basismogelijkheden voor gegevensanalyses. Deze systemen vergen echter stelselmatige monitoring en nauwgezette handmatige evaluaties van elk getriggerd event om aan relevante informatie te komen. Ook staat business operations analytics op basis van camerabeveiliging nog in de kinderschoenen.

“Het inzetten van AI voor een ingrijpende transformatie van camerabeveiliging biedt volop kansen”, zegt Dean Drako, de oprichter en CEO van Eagle Eye Networks. “Eagle Eye Networks beschikt nu over de financiële middelen en technologie die nodig zijn om met camerabeveiliging vanuit de cloud het beheer van bedrijfs- en beveiligingsprocessen drastisch te verbeteren, net zoals elektrische en zelfrijdende auto’s voor een transformatie zorgen op het gebied van vervoer en transport.”

“Slimme cloud-gebaseerde camerabeveiliging met effectieve technieken voor cybersecurity en privacybescherming zal de wereld er een stuk veiliger op maken. Denk bijvoorbeeld aan de detectie van gevaarlijke objecten zoals wapens, gevaarlijk rijgedrag, overvallen en verkeersongelukken. Dit kan bedrijven ook helpen met het verbeteren van hun dienstverlening, bijvoorbeeld door wachtrijen terug te dringen, displays en winkels netjes en schoon te houden en de productkwaliteit te waarborgen”, zegt Drako.

Sameer Gandhi, partner bij Accel: “Eagle Eye Networks liet de branche zien hoe camerabeveiliging naar de cloud gebracht kan worden. AI-toepassingen zullen bijdragen aan een nieuwe golf van transformatie in deze sector. Eagle Eye bevindt zich in een koploperspositie en is daarmee in staat om dit waar te maken. Met zijn 100% in de cloud gebaseerde technologie is Eagle Eye als geen ander in staat om te profiteren van nieuwe doorbraken op het gebied van gegevensanalyse. De succesvolle track record van Drako bij Eagle Eye en daarvoor als oprichter van Barracuda Networks spreekt voor zichzelf.”

Eagle Eye Cloud VMS

Het Eagle Eye Cloud Video Management System (VMS) is een slimme oplossing voor camerabeveiliging die speciaal is ontwikkeld om bedrijven te helpen met het verbeteren van de veiligheid, bedrijfsprocessen en klantenservice. Tienduizenden bedrijven in ruim 90 landen hebben hun camerabeveiliging in de cloud ondergebracht bij Eagle Eye Networks. Beheerders van woningcomplexen, smart cities, scholen, ziekenhuizen, hotels, logistieke dienstverleners, restaurants en winkels vertrouwen op Eagle Eye voor praktisch inzetbare business intelligence en proactieve beveiliging.

Klanten kiezen voor Eagle Eye Cloud VMS vanwege zijn uitgebreide centrale beheer, betrouwbare cloud-prestaties en back up. Ze kunnen hiermee profiteren van kostenbesparingen, terwijl de open API van het videoplatform ondersteuning biedt voor integratie met een keur aan oplossingen van andere leveranciers. Klanten hechten daarnaast waarde aan het inherent veilige ontwerp van Eagle Eye en de bescherming van hun data en privacy door uitgebreide encryptie van videobeelden. Het Eagle Eye Cloud VMS is compatibel met duizenden verschillende bewakingscamera’s en vereist geen ingrijpende vervanging van de bestaande infrastructuur van organisaties.

Eagle Eye Networks biedt samen met zijn partner Brivo een naadloze oplossing voor camerabeveiliging uit de cloud en toegangscontrole aan. Brivo is wereldwijd leider in oplossingen voor cloud-gebaseerde bewaking van de toegang tot locaties. De API van Eagle Eye maakt een naadloze integratie mogelijk met de technologie van partners als Brivo. Het Eagle Eye Cloud VMS is daarmee het enige platform dat robuust genoeg is om toekomstbestendige camerabeveiliging te bieden.

Eagle Eye Networks in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA)

Eagle Eye Networks heeft in de regio EMEA een sterke groei doorgemaakt. Dit is zowel te danken aan organische groei als aan de overname van CameraManager in 2017. De oprichters van dit bedrijf, Rishi Lodhia en Tijmen Vos, introduceerden in 2004 de eerste 100% in de cloud gebaseerde oplossing voor camerabeveiliging en dragen nog altijd belangrijk bij aan de groei en productontwikkeling van Eagle Eye Networks. Het Europese hoofdkantoor van Eagle Eye Networks in Amsterdam brengt alle ingrediënten voor succes samen, inclusief het technologisch innovatietalent van de CameraManager-oprichters die de gedurfde visie, passie en managementstijl van Drako delen.

“Wij waren de eerste aanbieder van cloud camerabeveiliging en met deze nieuwe stap kunnen we nog meer vaart gaan maken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika”, zegt Rishi Lodhia, managing director EMEA bij Eagle Eye Networks. “De combinatie van cloud-gebaseerde camerabeveiliging en krachtige AI versnelt ons groeitempo, vooral in EMEA. Dit biedt ons de kans om bedrijven te voorzien van de business intelligence en privacybescherming die ze nodig hebben, zonder dat ze daar de veiligheid en beveiliging aan moeten opofferen.”

Eagle Eye Networks verwacht ook qua team te groeien in Europa om meer klanten met de adoptie van de cloud en AI-gedreven camerabeveiliging te kunnen ondersteunen.

“In de meer dan twintig jaar dat ik actief ben in de branche voor camerabeveiliging heb ik veel mensen horen praten over het teweegbrengen van een revolutie en het naar een hoger plan brengen van de markt. Maar Eagle Eye Networks is de enige partij die deze belofte daadwerkelijk heeft ingelost”, voegt John E. Mack III, Executive Vice President, Co-Head of Investment Banking bij Imperial Capital, toe. “Hoewel de visie van Eagle Eye al overtuigend was, maken de wereldwijde ontwikkelingen die in 2020 hebben plaatsgevonden de producten en het model van Eagle Eye nog aantrekkelijker. Het bedrijf legt een klantgerichte focus en een passie voor innovatie aan de dag. Ik verwacht daarom dat camerabeveiliging vanuit de cloud een hot topic wordt. Niet alleen bij IT-afdelingen en teams voor beveiliging en kwaliteitsbeheer, maar ook in directiekamers.”

Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare maakt inzichtelijk dat organisaties worstelen met verouderde beveiligingsmethoden, terwijl online dreigingen toenemen

Cloudflare heeft zijn State of Application Security 2024 Report uitgebracht. Inzichten uit dit rapport onthullen dat beveiligingsteams moeite hebben om zich te wapenen tegen de risico's die worden veroorzaakt door de mate waarin organisaties afhankelijk zijn van moderne applicaties

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.